al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple del 7 de desembre de 2020. Crònica

Aquest dilluns s'ha celebrat la última sessió ordinària del Ple d'aquest any

DIJOUS 10 DESEMBRE 2020

Aquest dilluns ha tingut lloc la última sessió ordinària del Ple d’aquest any, que donada la situació sanitària i davant les recomanacions de les administracions de l’Estat i Autonòmica s’ha celebrat de forma mixta (telemàtica i presencial). És a dir amb l’assistència presencial de l’alcaldessa i dels portaveus de cadascun dels grups municipals, i l’assistència telemàtica de la resta de regidors i regidores, menys els del GM CxT que han decidit assistir-hi tots presencialment.

D’altra banda, com en les darreres sessions, per tal de garantir la seguretat i la protecció dels ciutadans, el Ple s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp, i també s’ha habilitat el vestíbul contigu, per a aquells trempolins i trempolines que han volgut veure’l presencialment, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Abans de començar la sessió la corporació municipal ha tingut un record per les 34 víctimes de la COVID-19 residents de la Fundació Fiella i per les seves famílies. També ha manifestat un reconeixement a l’esforç  de totes  les persones que estan tenint cura dels malalts.

El ple ha començat amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i el despatx d’ofici de les juntes de govern local celebrades els dies 7 i 21 d’octubre i 4 i 18 de novembre. A continuació s’ha aprovat per unanimitat la renovació d’un conveni ja existent de gestió forestal entre l’Ajuntament i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal d’estalviar recursos i optimitzar els resultats que s’obtinguin dels aprofitaments dels productes del bosc.

En el decurs de la sessió i dintre de l’àrea de Desenvolupament s’ha aprovat per unanimitat la incoació de l’expedient de la modificació del POUM amb l’objectiu de regular l’establiment d’energies renovables mitjançant plantes fotovoltaiques i termosolars en sòl no urbanitzable del municipi  de Tremp.

A banda, i en el capítol d’Hisenda i Patrimoni, també s’ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal que regula la utilització de la via pública, que fa referència a la paralització de la taxa de les terrasses durant tot l’any 2021. Dintre d’aquest capítol també s’ha aprovat la modificació número 17 del pressupost 2020, en aquest cas amb els  7 vots favorables d’ERC i JxT i l’abstenció de CxT.

En l’apartat de mocions han entrat a debat 3 propostes, que s’han aprovat per unanimitat.. En primer lloc una moció de suport al teixit esportiu de Tremp davant l’aturada obligada de la seva activitat, presentada pel GM CxT. En segon lloc una moció de suport als consells esportius de Catalunya presenta pels GM d’ERC i JxT . En aquest punt els 3 grups municipals han reconegut i agraït a tots els clubs esportius de Tremp la seva resposta i actitud en temps de COVID. La última moció, presentada pels grups de l’equip de govern, ha reclamat un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels fons europeus de recuperació.

Totes les persones que no hagin pogut seguir el ple en directe, el podran visionar al canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp https://youtu.be/hM_2FmWXzMY