al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple del 7 de juny. Crònica

Aquesta tarda s’ha celebrat la sessió plenària del mes de juny

DILLUNS 07 JUNY 2021

Aquest dilluns ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s'ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l'Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure'l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Una vegada aprovada l'acta de la sessió del dia 12 d'abril, s'ha donat compte als decrets d'alcaldia, i a continuació s'ha aprovat per unanimitat la modificació de la composició del grup municipal d'ERC després de la renúncia de la regidora Laura Soriano i l'entrada de la regidora Anna Martínez, també s'ha modificat el règim de celebració de la comissió de participació ciutadana al primer dimarts de cada mes a les 14h.

En el següent punt s'ha aprovat per unanimitat la modificació del catàleg de llocs de Treball per crear places laboral fix destinades a l'Escola Municipal de Música de Tremp, la modificació vol regularitzar les places de l'Escola i incorporar tres noves places. També s'ha aprovat la modificació de la delimitació del terme de Sant Esteve de la Sarga amb Tremp.

En el decurs de la sessió, s'ha aprovat per unanimitat l'adhesió al pacte contra la segregació escolar a Catalunya, aquest contempla aconseguir la igualtat entre totes les escoles catalanes i vetllar pel dret a l'educació en igualtat d'oportunitats.

Per últim s'ha aprovat per unanimitat la modificació del punt nº6 del pressupost municipal 2021, per invertir el romanen de tresoreria, entre ells trobem la substitució de comptadors d'aigua per nous lectors a distància i l'adquisició d'un local situat al del carrer Tarragona, al costat de l'Escola Valldeflors amb l'objectiu de posar-lo a disposició d'educació i que aquest hi construeixi una sala polivalent per ampliar l'Escola Valldeflors entre altres inversions.

El grup municipal de CxT, tot i votar a favor, ha destacat que aquest pressupost es va aprovar fa tres mesos, i ja s'han portat a terme 8 modificacions, les quals han utilitzat el romanen de tresoreria per invertir en despesa corrent i no per nous projectes. L'alcaldessa els ha recordat que part del romanen s'utilitzarà per a la construcció de l'Escola Municipal de Música.


En l'apartat d'informes, precs i preguntes, l'alcaldessa ha explicat l'objectiu de la instal·lació de les càmeres de videovigilància contemplades en el Pla de Foment al Turisme, aquestes se situaran als accessos de la Rambla Dr Pearson per controlar l'accés de Vehicles i a la Plaça Capdevila per evitar vandalisme a les noves instal·lacions com són la Pantalla led i els punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Les càmeres actualment encara no estan en marxa, s'està pendent de l'autorització per part del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Un cop les càmeres entrin en funcionament, tal com ho indica la llei de protecció de dades, s'indicarà la gravació amb cartells informatius. També s'ha anunciat la instal·lació de la pantalla led situada a la Plaça Capdevila i la millora del pas elevat del passeig Pare Manyanet.


L'equip de govern ha fet un repàs dels diferents actes i activitats que hi ha previstes a la ciutat, com la retransmissió del Premi d'honor a les Lletres Catalanes al Pavelló del Casal, el Festipallars el proper 23 de juny, la Campanya Compra i descobreix CATALUNYA per donar suport al petit comerç, i promocionar el turisme local i de proximitat, i un acte solemne per inaugurar l’espai per al record de les víctimes de Covid situat al cementiri, el dissabte 19 de juny.

 També destacar que el dilluns vinent, dia mundial contra el maltractament a la gent gran, es presentarà la campanya de conscienciació Tracta'm bé. Finalment, el regidor d'esports ha anunciat que si el temps ho permet, s'obrirà la piscina municipal el dissabte 19 de juny.