al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple extraordinari del 27 de desembre. Crònica

L’Ajuntament de Tremp aprova la creació de l’associació La Cabanera: del Pirineu a la Plana per recuperar antigues rutes

DIMARTS 28 DESEMBRE 2021

Aquest divendres ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal en la que els regidors i regidores s’han assegut amb distància de seguretat davant l’augment de contagis de COVID-19 al municipi. El Ple s'ha pogut seguir telemàticament a través del canal YouTube de l'Ajuntament de Tremp i des del dial de Ràdio Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure'l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta. El primer tinent d’alcalde, Josep Maria Puigarnau, ha portat el Ple, ja que l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, a causa de l’actual situació sanitària i d’indisposició no ha pogut assistir al Ple de forma presencial ni telemàtica.

Una vegada aprovada l’acta de la sessió del 5 de novembre, s’ha donat compte als decrets d'alcaldia i a les dues darreres actes de la Junta de Govern Local dels dies 8 de novembre i 13 de desembre, respectivament.

Seguidament, s’ha procedit a la votació sobre el conveni de gestió de l’arxiu comarcal del Pallars Jussà 2021/2022, pel qual l’Ajuntament es compromet a fer-se càrrec de la despesa que comporta la gestió de l’arxiu comarcal, juntament amb el Consell Comarcal, que fins ara era una despesa assumida pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp. Aquest conveni no ha quedat aprovat, ja que requereix de majoria absoluta i, al no poder votar l’alcaldessa, les votacions han estat de 6 vots a favor i 6 en contra.

En el següent punt s’ha informat dels informes de la llei d’estabilitat pressupostària, que inclouen la liquidació trimestral, el període mig de pagament i l’informe de morositat del tercer trimestre del 2021.

Un dels punts més destacats d’aquest Ple ha estat el de l’aprovació de la creació de l’associació La Cabanera: del Pirineu a la Plana, per la qual els ajuntaments de Linyola, Vallfogona de Balaguer, Pont de Suert i Tremp s’associen per recuperar els camins de la cabanera que va des de Linyola fins a la Vall de Boí i crear-hi una ruta d’interès turístic, natural i cultural. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat.

Darrerament, s’ha passat al punt d’informes, precs i preguntes en el que el regidor de festes, Leo Melgarejo, ha informat de la cancel·lació de la festa de Cap d’Any prevista pel 31 de desembre.