al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple extraordinari del 10 de març de 2021. Crònica

Aquesta tarda s’ha celebrat la sessió plenària extraordinària, on s’ha accentuat la necessitat de tenir en compte la singularitat del territori del Pirineu i l’Aran

DIJOUS 11 MARÇ 2021

Avui dimecres ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l’Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure’l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

El ple ha començat amb el reconeixement i la felicitació de l’alcaldessa als dos regidors municipals que han estat escollits com a diputats del parlament de Catalunya.

 

Una vegada aprovada l’acta de la sessió del dia 1 de febrer, s’ha fet efectiva la renúncia de la regidora Laura Soriano, anunciada al ple de l’1 de febrer. Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat el contracte de subministrament d’una solució de software de gestió d’expedients, amb l’objectiu de facilitar i millorar la implantació de l’administració electrònica i la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

En el decurs de la sessió s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament al manifest del món local del Pirineu i Aran on es reclama a la Generalitat tenir en compte la singularitat del territori del Pirineu i l’Aran a l’hora de prendre les decisions per lluitar contra la pandèmia de la COVID19.

En el capítol de mocions, han entrat a debat 5 propostes. Les tres primeres han entrat a proposta dels grups municipals d’ERC i JxT, una de suport a l'amnistia,  una altra de suport a Pablo Hasél i la tercera de suport als consells esportius  davant la discriminació de les mesures preses pel PROCICAT. La primera ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC i JxT i l’abstenció de CxT. La segona, de suport a Pablo Hásel, s’ha decidit deixar-la sobre la taula i replantejar-la, desprès de la intervenció del grup municipal de CxT, on  ha manifestat el desacord amb la moció i ha animat a la resta de grups municipals a modificar-la per afavorir la llibertat d’expressió, però també per millorar la vida de la resta de col·lectius. La tercera ha estat aprovada per unanimitat.

Les altres dues mocions, han estat presentades pel grup municipal CxT. Una per donar suport al dia 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones, on els grups municipals d’ERC i JxT han demanat treure el punt número 5 de la moció per tractar-lo més endavant quan tinguin a l’abast més informació sobre la Xarxa de Municipis en contra del tràfic de dones i la mercantilització del cos de les dones. La darrera moció per donar suport als Mossos d’Esquadra i en defensa de la preservació de l’orde públic, no s’ha aprovat amb els vots en contra d’ERC i CxT. Aquests grups municipals han demanat una modificació de la moció, la qual no ha estat acceptada per CxT.