al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple extraordinari del 2 d'agost. Crònica

S'ha aprovat una modificació del pressupost per instal·lar un punt de càrrega de bicicletes elèctriques i un 'pump track'

DIMECRES 04 AGOST 2021

Aquest dilluns ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s'ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube de l'Ajuntament de Tremp. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure'l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Una vegada aprovades les actes de les sessions del 25 de maig i del 7 de juny, s'ha donat compte als decrets d'alcaldia i a les actes de la junta de govern. Al ple s’han aprovat dos convenis de col·laboració amb GSS, l’empresa pública que gestiona l’Hospital Comarcal del Pallars, i el Geoparc Orígens on l’ajuntament cedeix un pis per al personal de suport.

En el següent punt s'ha aprovat per unanimitat la modificació del catàleg de llocs de Treball on s’amortitza la plaça d’auxiliar administratiu i es crea una plaça de tècnic de gabinet. A continuació també s’ha aprovat amb 7 vots a favor i els 6 vots en contra de CxT la modificació  puntual  de  la delimitació de la trama urbana consolidada de Tremp, on es planteja ampliar en sis sectors les zones per instal·lar grans àrees comercials.

Al punt 11 s’ha aprovat per unanimitat la modificació del pressupost 2021 per adquirir un “Pump Truck”, un circuit per bicicletes patinets i monopatins, i un aparca bicicletes per carregar bicicletes elèctriques  a  l’àrea d’autocaravanes. També la modificació del pressupost contempla l’adequació de la tercera planta de l’Ajuntament i l’adequació de la porta d’accés a l’Escola d’Adults entre altres.

En el decurs de la sessió, s'han tractat diferents mocions. S’ha aprovat per unanimitat la moció  de  suport  a  la  candidatura  als  jocs olímpics d'hivern Pirineus Barcelona 2030 presentada pel grup CxT. En següent lloc s’ha aprovat per unanimitat la moció  sobre la  ressonància  magnètica a l’Hospital del Pallars a Tremp, presentada pel grup municipal CxT, un servei que ajudaria a aconseguir diagnòstics de qualsevol estudi d’extensió.  I finalment s’ha aprovat amb els 7 vots a favor d’ERC I JxT la moció  presentada referent a la liquidació del model de finançament de l’exercici 2020, per renovar el model de finançament dels ajuntaments i complir el model de suficiència financera.

Per últim l’Anna Ritz, ha  presentat la renúncia com a regidora de l’Ajuntament de Tremp. La regidora deixa l’acta per motius estrictament personals, i com ha dit “Ser regidora ha estat una etapa de la vida i no una forma de vida”. També ha anunciat que la persona que ocuparà el seu lloc és Josep Maria Puigarnau del grup JxT.


En l'apartat d'informes, precs i preguntes, l'alcaldessa ha donat compte dels contenciosos administratius de l’Ajuntament, i l’equip de govern ha informat de les properes activitats a la ciutat, com la cursa nocturna Camí dels Cavalls el dia 11 d’agost, la celebració de la Festa Major del 7 al 12 de setembre amb el mateix format que l’any passat per complir totes les mesures Covid, i  la celebració del 10è aniversari del Mostremp.

Per acabar, el grup municipal CxT, ha demanat a l’equip de govern que el Consell Comarcal, que gestiona la recollida d’escombraries, profunditzi la neteja dels contenidors.  També ha apuntat que les jardineres del passeig necessiten més manteniment i finalment la portaveu del grup ha preguntat sobre el projecte pendent de redacció de la Rotonda de la C-13, ja en construcció.