al contingut a la navegació Informació de contacte

Ple ordinari 4 d'octubre. Crònica

Josep Maria Puigarnau Peró ha pres possessió com a regidor de l’ajuntament

DIMARTS 05 OCTUBRE 2021

Aquest dilluns ha tingut lloc una nova sessió del Ple Municipal que s'ha pogut seguir telemàticament a través del canal YouTube de l'Ajuntament de Tremp. Un dels regidors ha estat present al ple telemàticament. Tot i això, aquells trempolins i trempolines que han volgut veure'l presencialment també ho han pogut fer, respectant les mesures de seguretat, distància i mascareta.

Una vegada aprovada l’acta de la sessió del 2 d’agost, s’ha fet efectiva la presa de possessió com a regidor Josep Maria Puigarnau Peró, del grup JxT, en substitució de fins l’ara regidora Anna Ritz, jurant “defensar la República Catalana i el mandat de l’1 d’octubre”. Puigarnau serà primer tinent d’alcalde, a més de regidor de promoció local, fires i salut.

Seguidament, s’ha donat compte als decrets d'alcaldia i a l’acta de la junta de govern local del passat 22 de setembre i s’ha votat la modificació de catàleg de llocs de treball per a la creació de places per procés d’estabilització d’ocupació temporal. Per la qual cosa, totes les places no catalogades i que han estat ocupades més de 3 anys s’obriran a concurs públic en els pròxims tres anys. Una votació que ha quedat aprovada per unanimitat.

Al ple, el regidor de Joventut, Leo Melgarejo, ha explicat el Pla Local de Joventut 2021-2025 que ha quedat aprovat per unanimitat, així com l’adhesió a l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). Posteriorment, s’ha aprovat per unanimitat la ratificació l’activació del pla d’actuació municipal per incendis en fase d’alerta i la desactivació PAM per incendis.

En el següent punt s’han traslladat els informes de la llei d’estabilitat pressupostària - la liquidació trimestral, el PMP i l’informe de morositat en el segon trimestre d’enguany - que en la votació han quedat aprovats per unanimitat. A continuació, s’ha donat compte de les línies fonamentals del pressupost 2022.

Al punt 11 s’ha aprovat per unanimitat la modificació número 13 del pressupost 2021 per la qual s’ha aprovat la compra d’una màquina escombradora nova i la millora de les infraestructures i l’accés a les torres de telecomunicacions per tal de millorar la connexió de la fibra òptica aèria a la zona de la Terreta per tal de facilitar que noves empreses puguin donar-hi cobertura.

En el decurs de la sessió, s'han tractat diferents mocions. S’ha aprovat per unanimitat la moció per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat presentada pels grups municipals d’ERC i JxT. La moció presentada pel grup municipal CxT-CP sobre l’impuls i millora del sistema de formació professional a Catalunya no s’ha aprovat amb 7 vots en contra d’ERC i JxT i 6 a favor de CxT.

 

En el darrer punt, d'informes, precs i preguntes, s’ha donat a conèixer diferents actes i dates pròximes a la ciutat com l’inici del festival CordeVi, la vintena Fira del Codony i el 10è aniversari de l’Espai Cultural La Lira el pròxim 25 de novembre, la presentació el 8 d’octubre de l’himne del Club Bàsquet Tremp i l’11a edició de la cursa Antoni Camarasa el 30 d’octubre, entre d’altres.

Per acabar, el grup municipal CxT ha tornat a insistir en l’estat dels contenidors de la ciutat, al que l’alcaldessa ha respost que ja s’estan arreglant els desperfectes. També s’han ofert a l’alcaldessa per tal d’elaborar conjuntament els pressupostos municipals del 2022 per arribar a un acord comú.