al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació de la tecnologia New Space a Tremp

DILLUNS 20 NOVEMBRE 2023

El passat divendres 17 de novembre Tremp va acollir una píndola formativa sobre les comunicacions per satel·lit, New Space. La formació, orientada a totes aquelles empreses que volien descobrir com aquesta tecnologia pot ajudar a millorar la seva activitat, va comptar amb la participació de més de 60 persones interessades en conèixer aquests usos i potencialitats.

La píndola va ser dirigida per Marcel Marín, membre del grup de Space Communications – Innovation & Research Department at i2CAT Foundation i tot seguit quatre empreses catalanes (Sateliot, isardSAT, Observatori del Montsec i SapaceSUR) van explicar com fan servir la tecnologia satèl·lit i quines tendències, aplicacions i reptes suposa.

Aquesta jornada forma part d’un cicle de píndoles en tecnologies digitals avançades a tot el territori, amb l’objectiu de presentar de manera clara i entenedora com es poden aplicar per ajudar a innovar. En l'organització d'aquesta activitat hi col·laboren ACCIÓ, la DCA i les entitats membres de l'Àrea 5G Alt Pirineu: IDAPA, Diputació de Lleida, Ajuntament de Tremp, Ajuntament de la Seu d'Urgell, Cambra de Comerç de Lleida, Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital i i2CAT.

L’Ajuntament de Tremp com a integrant de l’àrea 5G de l’Alt Pirineu té com a objectiu impulsar la tecnologia i generar casos d’ús de 5G per impulsar els sectors que són tractors de l’economia i conflueixen amb les prioritats del territori, com el sector de l’agricultura i la ramaderia; la cultura, el turisme i els esports en el medi natural; l’economia circular i la transició ecològica al territori.

Més informació: https://agenda.accio.gencat.cat/cercador/-/actes/2023/11/06/1709508/presentacio-del-cicle-de-capacitacions-en-tecnologies-digitals-avancades-tdas?backToSearch=/cercador/-/actes/cercador