al contingut a la navegació Informació de contacte

Prova pilot amb els centres educatius del joc "La Guerra Civil i la Central Hidroelèctrica de Talarn"

L'empresa cultural Territorium ha estat l'encarregada de crear aquest joc didàctic sobre la Guerra Civil a la central hidroelètrica de Talarn

DIVENDRES 03 MAIG 2024

Gràcies a un ajut del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Tremp hem encarregat a la historiadora Laura Egea, de Territorium, la confecció d'un joc didàctic per treballar l'impacte de la Guerra Civil a la central de Talarn.

El joc ha estat creat a partir de reunions amb el professorat de secundària dels centres educatius del Pallars Jussà que formen un grup de recerca per valorar continguts adequats per treballar la Guerra Civil a 4t d'ESO i 1r de Batxillerat.

La setmana del 8 al 12 d'abril el professorat implicat en el projecte ha jugat al joc per valorar-ne la seva funcionalitat i, posteriorment, el divendres 12 d'abril es va fer una sessió amb alumnes de 1r de batxillerat de l'INS Tremp i de l'INS de la Pobla de Segur.

El joc consisteix en una maleta didàctica que forma vuit proves per aprendre sobre els bombardejos, els protagonistes (enginyers, treballadors, etc.), l'impacte socioeconòmic, etc. Aquest material es distribuirà aquesta primavera entres els 5 centres de la comarca per tal que el curs vinent puguin utilitzar-lo. La majoria de sessions es fan presencials a l'escola i es pot complementar amb una visita a l'equipament i el refugi antiaeri que aquesta primavera ja es podrà visitar.