al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp commemora el 25N amb un programa d’activitats adreçat al públic més jove

L’Ajuntament de Tremp en col·laboració amb els Serveis Educatius dels Pallars i els centres d’educació secundària, han programat xerrades i tallers per l’alumnat d’ESO i Batxillerat que tenen com a objectiu l’erradicació de la violència de gènere

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

DIMARTS 21 NOVEMBRE 2023

Tremp commemora el 25 de novembre amb diferents activitats per al públic juvenil del municipi. Des de la regidoria de benestar i salut de l’Ajuntament de Tremp s’ha coordinat aquesta proposta amb els centres d’educació secundària i els Serveis Educatius del Pallars per tal d’oferir accions adaptades als interessos i necessitats de l’alumnat d’aquesta edat.

Així, el dimecres dia 22 l’Espai Cultural La Lira acollirà l’espectacle de Teatre- Fòrum És de Conya!  De la companyia Nus, amb dos passis en els que participaran els cursos de primer i segon d’ESO de l’Institut de Tremp i del Col·legi Mª Immaculada. Aquest projecte aborda el treball sobre violències masclistes a la parella en un espectacle de teatre social per adolescents. Un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella. Una història sobre les petites coses, que gairebé passen desapercebudes, que no ens agraden i, que sense saber com, es fan massa grans per a aturar-les… O no! Al final, el públic podrà aturar el temps, i tirar enrere per a transformar.

El divendres 24 de novembre, s’han programat dues xerrades amb l’artista Ivet Eroles, que amb la seva proposta Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estima i oblit reflexiona sobre diferents dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història,  perseguides per bruixes algunes, marginades altres, per exercir sempre papers singulars. Catorze protagonistes de l’experiència històrica de l’estigma que avui en dia encara pesa sobre les dones. Aquesta activitat es dirigeix a 4t d’ESO i 1er de Batxillerat.

Carlos Trinidad, regidor d’Acció Social, ha destacat “que l’objectiu del programa d’activitats és reivindicar, fer pedagogia i mostrar que tenim molt per fer encara”.

Per dur a terme aquestes activitats l’Ajuntament de Tremp, compta amb el suport del  departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Igualdad.