al contingut a la navegació Informació de contacte

Restauradors del Pallars es formen en innovació a les instal•lacions de Fundació Alicia

Una vintena de restauradors dels Pallars han participat a la convocatòria, que arriba a la seva 3a edició

DILLUNS 22 MARÇ 2021

Una vintena de restauradors del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han participat els dies 16 i 17 de març a les jornades d’innovació i tècnica culinària a la Fundació Alícia.

El programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, organitza de manera bianual aquestes jornades específiques per a la restauració amb l’objectiu de facilitar als professionals d’aquest sector eines de perfeccionament i reciclatge, així com per conèixer les noves tendències, crear i reforçar el treball en xarxa entre ells.

En el decurs de l’estada a Sant Fruitós del Bages, s’han dut a terme diferents sessions guiades per experts de la Fundació Alícia, com els cuiners Marc Puig-Pey i Vinicius Martini, Noemí Igual i Valeria Sgrignuoli, tecnòlogues d’aliments; Ana Lobato, gastrònoma, i Laia Badal i Adriana Gálvez, tècniques de desenvolupament tecnològic i de salut, així com de la directora científica de la Fundació, Elena Roura.

Una de les principals sessions ha estat sobre l’estratègia de valorització de producte local, que ha anat a càrrec del director de la Fundació, Toni Massanés, i el cuiner Marc Puig-Pey, i ha girat entorn als olis del Pallars i les combinacions culinàries que poden oferir.

La cuina per a esportistes, la xocolata i les postres de restaurant o la cuina creativa han estat altres temàtiques tractades. Així mateix, els participants han après sobre la gastroimmunitat, les tendències de consum i les noves tendències de cuina.   

A més, s’ha dedicat un espai a la “Cuina de Bosc”, un projecte que aviat veurà la llum i que està desenvolupant Al teu gust, aliments del Pallars juntament amb restauradors locals i altres col·laboradors del territori des de 2019.

 

Aquestes jornades formen part de l’aposta que fa el programa Al teu gust, aliments del Pallars, per l’acompanyament al sector agroalimentari amb accions de recerca, formació i innovació. Aquesta estratègia, sumada a la creació de sinèrgies entre el sector públic i privat, té com a objectiu final posicionar el Pallars com un territori innovador en agroalimentació.