al contingut a la navegació Informació de contacte

Seminari de tast d'olis per a productors i professionals del comerç i la restauració

Al teu gust, aliments del Pallars ha dut a terme aquesta formació pràctica amb l’IRTA i l’associació de productors d’oli del Pallar

DIVENDRES 17 DESEMBRE 2021

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, ha programat aquest seminari de conducció de tast d’olis. La temàtica del curs sorgeix d’acord amb l’associació de productors d’oli del Pallars, i es concreta en un moment en què el sector de l’oli al Pallars està en creixement i desperta la curiositat d’experts, cuiners i dels consumidors en general.

El curs va adreçat a productors d’oli, així com professionals de la restauració i el comerç especialitzat en producte agroalimentari i gourmet. L’objectiu és dotar els participants de coneixements pràctics que els permetin aportar un valor afegit a l’hora de promocionar i vendre els olis del Pallars, tenint en compte també que els olis d’alta qualitat que s’elaboren a la comarca tenen un gran interès tant a nivell organolèptic com de la salut.

La proposta formativa ha tingut lloc aquesta setmana i s’ha estructurat en dues parts. En primer lloc s’ha fet una sortida d’una jornada per conèixer la Cooperativa Agrícola de Cabacés, al Priorat, i el projecte Identitat Olive Oil, a l’Horta de Sant Joan, que compta amb diferents finques, un molí i una sala de tast.

Els dos dies següents s’ha dut a terme la formació amb contingut teòric i pràctic a càrrec dels experts de l’IRTA, Antònia Ninot i Agustí Romero a l’Espai Taller de la Pobla de Segur.