al contingut a la navegació Informació de contacte

S'inaugura la nova escola municipal de música de Tremp

Aquest gener han finalitzat les obres del nou edifici que acull prop de 150 alumnes

DIMECRES 25 GENER 2023

dissabte 28 de gener s’iniciaran els actes d’inauguració del nou edifici, ubicat a la rambla del Dr. Pearson de Tremp que acollirà les aules de l’Escola Municipal de Música.

L’Ajuntament ha realitzat una inversió de prop de 500.000 euros per adequar la planta superior de l’edifici de l’Espai Cultural La Lira que estava pendent d’acabar per albergar les dependències de l’Escola Municipal de Música.

L’Escola, creada fa més de 20 anys per part de l’Orfeó de Tremp i gestionada íntegrament per l’Ajuntament de Tremp des de l’any 2006, ha anat ubicant-se en diversos espais al llarg dels anys, sempre de forma provisional des que l’any 2008 es va enderrocar l’antic edifici de La Lira amb l’objectiu de construir-hi un teatre-auditori i la nova escola.

Les obres es van donar per acabades a principis de gener d’enguany i des del dia 16 que l’alumnat del centre ja pot gaudir de les instal·lacions amb tres plantes d’aules insonoritzades i preparades per a poder fer classes grupals, individuals i específiques segons instrument,

 

Actualment l’Escola compta amb uns 150 alumnes matriculats que gaudeixen de l’oferta d’instruments organitzada per cicles.

 

Per a celebrar aquesta inauguració s’ha previst un programa d’actes que s’iniciarà el dissabte al matí i es conclourà el dimecres 1 de febrer amb la descoberta de la placa per part del conseller d’Educació, el Sr. Josep Gonzàlez-Cambray.

Els actes de celebració consistiran en visites guiades el dissabte i el diumenge al matí entre les 11h i les 13h, sempre amb reserva prèvia  al pàgina entrapolis.com. El dissabte tarda es preveu un berenar popular davant l’edifici i posterior concert de la Big Band Ponent a la Lira, també amb reserva prèvia ja que l’entrada és gratuïta.

Finalment, el dimecres per la tarda, el conseller d’Educació serà rebut a l’Ajuntament de Tremp amb la signatura al llibre d’honor i posterior visita a l’edifici per a descobrir la placa que dona per inaugurat el centre.

Amb l’obertura d’aquest espai l’Ajuntament dotar a l’escola de Música d’un espai propi i adequat als temps actuals. L’espai de La Lira es confereix com l’epicentre de la vida cultural de la ciutat.