al contingut a la navegació Informació de contacte

S'inicien les obres de la rotonda de l'avinguda Pirineus

El 19 d’abril van començar les obres per a la construcció d’aquesta rotonda licitada per la Generalitat de Catalunya

DIVENDRES 23 ABRIL 2021

Aquesta setmana es van iniciar les obres de construcció de la rotonda que el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha licitat a l’avinguda Pirineus de Tremp (carretera C-13 en seu pas per la localitat).

L’any 2010 EL Servei Català de Trànsit redacta el Pla Local de Seguretat Viària de Tremp que vol redefinir l’espai públic i el sistema viari de la ciutat per reduir el nivell de sinistralitat que hi havia. De fet, l’avinguda Pirineus, en el punt on actualment s’ha iniciat la rotonda, presentava una alta sinistralitat (en menys de 4 anys es van produir més de vint sinistres amb accidents greus i fins i tot una mort). El Pla Local de Seguretat Viària ja contemplava aquesta rotonda.

Els anys 2013 i 2017 es revisa aquest Pla i continua preveient aquesta rotonda i donat que es tracta d’una via principal en el seu pas per la població, l’obra és responsabilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat redacta el projecte i es presenta el 5 de març de 2020. El confinament del 13 de març de 2020 impedeix la possibilitat que l’Ajuntament es pugui trobar amb els veïns per explicar-lo. No és fins a finals de maig que es pot dur a terme aquesta tasca informativa. Cal aclarir que en aquest tipus de projectes no és obligatori que hi hagi informació pública, però donat que l’obra comportava una expropiació s’obre un període d’al·legacions que finalitza al mes de juny de 2020.

L’Ajuntament és coneixedor que, com a mínim, hi ha 5 al·legacions de veïns de Tremp al projecte tot i que n’hi poden haver més presentades directament a la Generalitat.

A finals d’any 2020 la Generalitat detecta anomalies sobre el plànol del projecte i realitza un plantejament sobre el terreny per verificar-les. El departament decideix revisar el projecte.

El dia 18 de febrer de 2021 es presenten els plànols ja modificats a l’equip de govern de l’Ajuntament. Dos dies després s’explica el projecte a la cap de l’oposició. Del 25 de febrer al 5 de març de 2021 es realitzen trobades i reunions amb els veïns de la zona per exposar com ha quedat el projecte. 

L’Ajuntament ha estat en contacte amb els veïns sempre que ha calgut informar-los.

Aquesta obra no és una decisió de l’equip de govern, és fruit d’un procés que es va iniciar l’any 2010 degut a la sinistralitat de la zona. No obeeix a cap altre interès que millorar la qualitat de vida i la seguretat dels habitants de Tremp.