al contingut a la navegació Informació de contacte

Torna el Tribulossi, festival poètic de les Arts

Una proposta cultural que pretén acostar la poesia a la població a partir de manifestacions artístiques contemporànies

Imatge de la cia Capicua
Imatge de la cia Capicua

DIMARTS 21 MAIG 2024

Aquest cap de setmana arriba a Tremp la 2a edició del Tribulossi, el festival poètic de les arts. Es tracta d’una programació d’activitats culturals que tenen la poesia com a eix central.

En aquesta segona edició s’ha concentrat la major part de l’oferta cultural els dies 24, 25 i 26 de maig tot i que el tret de sortida es va dur a terme el 21 de març coincidint amb el dia mundial de la poesia.

Al segon Tribulossi hi trobarem accions teatrals entorn el safareig de Tremp, un dels elements que s’han volgut posar en valor a partir de la poesia Dones Fosques del poeta Xavier Macià. Rosa Vendrell oferirà passis del seu espectacle Memòries Líquides adreçat a escolars i públic en general el divendres matí i tarda.

També hi trobarem art urbà i circ, primer amb Peter Allan Hull l’artista que ha plasmat el mural artístic al safareig de Tremp i després amb l’espectacle Nushü de la cia Capicua. Tot dissabte a partir de les 12h a la plaça de Capdevila.

La música és una altra part que no pot faltar al festival, amb la proposta de poesia i bluegrass del conjunt Falmengrass el divendres a la plaça de l’Església i amb el concert del conjunt Rumbesia que presenta Del negre al Blanc el diumenge a les 12h, a la plaça del Forn.

L’acte central és l’homenatge al poeta Benet Rossell amb la presència de la vídua de l’autor, el poeta Carles Maria Sanuy, Josep Pedrals, Antoni Pinet, Antoni Llevot i Josep Rosell. Conduït per la llibretera Marta Farré de La Singratalla i amb la col·laboració d’Editorial Garsineu per al segon volum de Volves, de Benet Rossell la col·lecció de recull de poemes d’autors del Tribulossi.

El trofeu de la segona edició s’ha encarregat a l’artista forjadora Anna Aleman que ha dissenyat una lletra R de forja per a l’ocasió.

Aquest festival es vol consolidar en la programació cultural pirinenca i per aquest motiu, en la segona edició teixeix sinèrgies amb el festival Pirineu Terra de Versos que organitza la cooperativa El Refugi a l’agost a La Seu d’Urgell.