al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp acollirà el Rural Lab Weekend

Els propers 15 i 16 d’octubre, ciutadans locals i professionals digitals d’arreu del país aportaran idees per fer més atractius els municipis rurals als seus residents

DIMECRES 14 SETEMBRE 2022

El cap de setmana del 15 i 16 d’octubre s’aplegaran a Tremp un seguit de treballadors digitals per participar en les sessions del Rural Lab Weekend. Es tracta d’un espai d’intercanvi per a persones locals i professionals digitals d’arreu de Catalunya que pretén co-dissenyar un model de poble atractiu i eficient per a residents de totes les edats i professions.

Per  poder desenvolupar aquesta acció de forma òptima, es busquen diversos tipus de perfils. D’una banda, els anomenats Exploradors, entre 15 i 25 professionals (locals o de fora) que aportin el seu punt de vista, necessitats i experiència. Poden ser digital nomads (nòmades digitals), petits emprenedors, autònoms, etc., de Tremp o de qualsevol altre municipi català.

Un altre perfil és el dels Comunicadors, de 3 a 5 persones amb perfil creatiu que vulguin valer-se del seu art per documentar el procés: músics, fotògrafs, dibuixants, animadors... Caldrà també un Consell de savis, format per entre 5 i 10 persones grans de Tremp que aportin la visió històrica de la comarca i representin els interessos dels habitants de més llarga durada del municipi. I per acabar, els Futuristes, de 5 a 10 infants de Tremp que ajudin a imaginar el món i el poble del futur des del seu punt de vista.

L'objectiu és generar idees i presentar diverses propostes sobre cultura, educació, treball, medi ambient i salut. Les persones interessades en participar activament de la trobada es poden inscriure a: https://www.garagestories.org/rural-lab

A banda de les dinàmiques grupals, es preveuen activitats diverses, com ara un dinar popular obert a tothom, al parc del Pinell, el 16 d’octubre, o la posada en comú dels resultats de les diferents sessions, que tindrà lloc a La Lira també el diumenge 16, abans del dinar.

El ‘Rural Lab Weekend’ està organitzat per Garage Stories, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tremp i Pallarsactiu, i compta amb el finançament del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa vol ser un espai de conversa, reflexió i co-creació d'un Tremp inclusiu, dinàmic i innovador, que serveixi com a referent per a altres municipis.

A més, complementa l’esforç realitzat pel municipi  amb motiu de la seva participació a la darrera edició del programa Catalunya Rural Hub, impulsat per l’aliança Barcelona Digital Talent amb la col·laboració de les entitats locals ja esmentades, que va servir perquè professionals digitals d’arreu de Catalunya experimentessin els avantatges de viure i treballar des d’entorns rurals.