al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp canvia el sistema de gestió de l’arbrat

Els arbres seran més vigorosos i amb menys malalties perquè creixeran més sans i més resistents

DILLUNS 24 OCTUBRE 2022

Els temps i les normatives canvien i, com en moltes altres ciutats, l’Ajuntament de Tremp implementarà a partir d’aquesta tardor un nou sistema de gestió de l’arbrat urbà. El passat divendres, l’alcaldessa, el regidor de recursos naturals i tècnics de l’ajuntament van visitar Mollerussa i Ivars d’Urgell per conèixer la nova gestió que ja ha estat aplicada en aquests municipis.

 

El pla de gestió de l’arbrat de la ciutat de Tremp posà de manifest les problemàtiques que l’arbrat actual generen a la ciutat, entre elles les diverses malalties, l’aparició tardana de fulles, la plantació d’espècies inadequades i el seu emplaçament...

 

Tenir cura durant tot l’any dels arbres de la ciutat permetrà realitzar una poda menys agressiva que incrementi el benestar de l’arbre i ajudi a  millorar la seva salut general. Aquest nou sistema de gestió facilitarà la reducció dels tractaments i dels adobats periòdics, provocarà l’aparició de fulles afavorint l’ombra i es reduiran les malalties fúngiques i d’insectes.

 

Aquest sistema de gestió de l’arbrat urbà va més enllà i representa una aportació positiva a la balança d’emissions de carboni del nostre municipi i ens permetrà assolir els objectius ambientals que com a municipi tenim per l’any 2030.