al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp celebra l’Aixecada del Ninot amb motiu del dia dels Sants Innocents

La Casa del Sol Naixent penja del campanar de Tremp la tradicional Llufa gegant

DIVENDRES 29 DESEMBRE 2023

Ja són 47 anys consecutius els que la que l’associació Juvenil La Casa del Sol Naixent organitza la tradicional Aixecada del Ninot a Tremp. Cada 28 de desembre, amb motiu del dia dels Sants Innocents, des de ben d’hora les membres de La Casa del Sol Naixent es troben a la plaça de la Creu de Tremp per construir una llufa gegant, amb unes mides de 6 metres d’alt per 4 d’ample, per després ser penjada del campanar de Tremp.

La tradicional Aixecada del Ninot ha tingut lloc a les 19h a la plaça de la Creu on la Llufa Gegant es prepara per a ser cremada pujant i baixant al son de la tradicional cançó del Ninot, el tati titeti, que canten els infants de Tremp acompanyats dels grallers. L’acte ha finalitzat quan la llufa s’ha despenjat del campanar i s’ha cremat, un cop cremada s’ha repartit coca amb xocolata per als assistents.

En aquesta 47a edició El llufaire de l’any, un guardó que pretén reconèixer la tasca d’alguna persona, entitat o col·lectiu de Tremp, ha estat atorgat a l’Esbart Dansaire de Tremp.