al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

L’Ajuntament de Tremp a través de l’Espai Patrimonial de La Central ha programat un seguit d’activitats el dissabte 8 d’octubre

DIJOUS 29 SETEMBRE 2022

Del 26 al 30 de setembre se celebra a nivell europeu la Setmana de l’Energia Sostenible per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

A Catalunya, la Setmana es promou des de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) i les propostes divulgatives s’estenen al llarg del mes d’octubre. A Tremp ens hem volgut sumar a aquesta tasca divulgativa i ho fem a través de les propostes de l’Espai Patrimonial La Central que els ajuntaments de Tremp i Talarn gestionen a la central hidroelèctrica d’ENEL.

Així, el dissabte 8 d’octubre s’iniciarà la jornada amb una visita guiada gratuïta al mateix equipament a càrrec de la historiadora i dinamitzadora cultural Laura Egea. A les 11.30h els més petits podran gaudir del conte sobre l’Aigua creat des de l’Espai Patrimonial per a fer pedagogia entre els infants. Clourem les propostes a les 18.30h, aquest cop a l’Epicentre, amb la xerrada de la enginyera industrial experta en instal·lacions de plaques fotovoltaiques Anna Corona. Ens explicarà de forma senzilla i propera quins passos hem de seguir per aconseguir reduir el consum energètic a les nostres llars i, per tant, millorar l’eficiència energètica i la despesa.

Des de La Central es preveu continuar al llarg de la temporada oferint propostes  ala ciutadania per a prendre consciència de la necessitat de modificar els nostres hàbits de consum energètic.