al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp celebra un carnaval atípic però farcit d'activitats segures

La Comissió de Festes ha volgut mantenir les tradicions incentivant a la vegada el consum al comerç local i proposant accions per a totes les edats

DIMECRES 03 FEBRER 2021

La regidoria de festes i la Comissió de Festes han volgut oferir propostes engrescadores i segures als trempolins davant la imminent arribada del Carnaval 

La pandèmia segueix condicionant la vida cultural i festiva de la ciutat, tot i això s’ha pogut confeccionar un programa d’actes divers i segur. El divendres 12 de febrer tindrà lloc a La Lira el primer acte, un concert dels grups trempolins Fugint del Silenci i 3 Tails a partir de les 19h, adreçat als més joves.

El dissabte dia 13, els més menuts podran desfilar amb les seves disfresses a la festa organitzada per La Casa del Sol Naixent al pati de l’escola Valldeflors. I a més, durant tot el cap de setmana hi haurà instal·lat un mural provisional encarregat a dos artistes locals per a l’ocasió (Gustavo Tulande i Roger Bosque) a la nova placeta que s’ha creat al carrer de Forn. La idea és que els trempolins l’utilitzin de fons per a fer-se fotos amb les disfresses i participar a un concurs d’Instagram on poden guanyar vals per a comprar al comerç local de fins a 100 euros. El mural acabarà sent una realitat a la placeta i permetrà, d’una banda millorar una zona degradada del barri antic i d’una altra, deixar un record d’aquest Carnaval tan atípic.

Així mateix, la Comissió ha organitzat un concurs de disfresses per a comerços trempolins, amb la idea de dinamitzar la festa i donar suport als empresaris de la ciutat que estan passant dificultats a causa de la pandèmia.

El dilluns a les 18h es farà públic el pregó de la Reina del Carnaval de Tremp que amb la seva ironia i bon humor farà un repàs a la situació política i social de Tremp i del món.

Per acabar, el dimarts, no s’ha volgut deixar enrere la tradicional escudellada popular que se celebra des de fa més de 30 anys. Aquest 2021, qui vulgui podrà comprar un tiquet de 5 euros que li donarà dret a tenir el plat commemoratiu de l’any i recollir una ració d’escudella en algun dels set restaurants que s’han sumat a la iniciativa de l’Ajuntament.

El mateix dimarts per la tarda els més menuts podran gaudir de l’espectacle Hats del lleidatà Jam a La Lira, organitzat per Xarxa Tremp.

Així doncs, tot i les restriccions, Tremp viurà un Carnaval divers, alternatiu i segur.