al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp completa una Festa Major atípica i exitosa

El tradicional castell de focs va posar punt i final ahir a la nit a la Festa Major 2020, una celebració enguany adaptada a la situació sanitària.

DIMECRES 09 SETEMBRE 2020

Tremp posa punt final a la Festa Major 2020, una celebració atípica i diferent, però amb gran rebuda per part dels trempolins. Durant cinc dies s’han succeït més de 20 actes per als més de 2.629 assistents, amb inscripció prèvia, accés controlat i totes les mesures preventives que marca el departament de Salut.

La Festa Major d’enguany ha estat marcada per la normativa COVID, però això no ha impedit que els trempolins i trempolines hagin participat de totes les propostes.

Aquesta ha estat un Festa Major que s’ha pogut celebrar gràcies a l’esforç col·lectiu. L’esforç de la Comissió de Festes per adaptar un a programació ja prevista des de feia mesos a la situació actual. L’esforç de l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida que han facilitat els mitjans per a fer possible la infraestructura necessària per a celebrar la festa amb garanties. I, finalment, l’esforç dels ciutadans i ciutadanes que han mostrat un ferm  compromís amb el compliment de les mesures de seguretat. Sense la responsabilitat i conscienciació ciutadana no hauria estat possible una Festa Major segura.

La Festa Major de Tremp 2020 ha ofert una mica de tot: concerts per a la gent gran, espectacles per als més menuts, activitats de dia per a tots els públics, cultura popular adaptada a la nova realitat i oferta musical per als més joves.

El programa estava confeccionat amb companyies de km0, prioritzant aquelles empreses culturals de la província també amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs finançant alguna de les propostes de públic familiar.

L’equip de govern fa un balanç positiu de la festa, que tot i les critiques inicials d’alguns ciutadans, s’ha pogut celebrar amb garanties i ha permès oferir uns dies de cultura segura a la població.