al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp disposa d’una Aula Mentor a la Biblioteca Pública Maria Barbal

Aquest servei afavoreix l’accés a formació a la ciutadania major d’edat

DIMARTS 29 NOVEMBRE 2022

L’Ajuntament de Tremp a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal ha posat en funcionament una Aula Mentor a les dependències de la biblioteca.

Les Aules Mentor son espais de formació telemàtica que depenen del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Govern espanyol i que tenen l’objectiu de facilitar formació oberta i flexible per l’aprenentatge permanent a través d’Internet.

Les propostes de cursos que es poden trobar a les Aules Mentor van adreçades a persones majors de 18 anys i proporciona formació no reglada amb atenció d’un tutor a distància, a través d’una plataforma d’aprenentatge. L’aula Mentor de Tremp, proporciona a l’alumnat un assessorament a l’hora de fer la matrícula, enllaç amb els tutors dels cursos, espai i equipament per a estudiar i és també el lloc físic on es realitzen els exàmens d’avaluació.

Els cursos de l’Aula Mentor tenen un cost de 48 euros que donen dret a 2 mesos d’accés a la plataforma formativa i a l’examen. Amb un pagament extra de 24 euros es pot allargar el període de formació, si és necessari. Durant l’any hi ha períodes concrets que son per a les avaluacions i els alumnes inscrits poden escollir data d’examen sempre i quan coincideixi en el termini marcat per les Aules Mentor. Així mateix, hi ha la possibilitat de realitzar cursos sense cost de temes concrets.

L’oferta formativa és diversa i passa per cursos d’ofimàtica i idiomes i també propostes més concretes com formació especialitzada en diversos àmbits: agricultura, finances, estètica... A banda de fer cursos individuals, també es poden escollir itineraris formatius que ajuden a complementar la formació professional.

Amb la implementació d’aquest servei, l’Ajuntament pretén oferir a la ciutadania una plataforma formativa avalada pel govern central i ajudar a complementar currículums en un entorn rural, on accedir a depèn de quin tipus de formacions no és possible.