al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp es pinta de lila pel 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Tremp commemora el 25 de novembre amb diferents actes a la ciutat i en condemna tots els casos

Iceberg de la violència de gènere | Elaboració pròpia
Iceberg de la violència de gènere | Elaboració pròpia

DIJOUS 25 NOVEMBRE 2021

El 2021 ja són 12 dones assassinades per motius de gènere a Catalunya. 12.660 denúncies per violència de gènere al nostre país en menys d’un any, i cal recordar que les denúncies interposades no són una majoria de les agressions que realment hi ha, de fet s’estima que tan sols se’n denuncia un 8%. Violència sexual, física, psicològica, econòmica... i tot, per motius de gènere.

 

Estudis del Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya calculen que un 60,50% de les dones han patit assetjament sexual algun cop a la nostra vida, 3 de cada 4 més d’un cop.

I és que els feminicidis són tan sols la punta de l’iceberg: l’agressió física, l’abús sexual, el xantatge emocional i econòmic, l’humor, publicitat i llenguatge sexistes, els micromasclismes, el control o els menyspreus també són violència de gènere.

 

És per això que des de l’Ajuntament de Tremp contribuïm a eradicar la violència envers les dones sensibilitzant tots els col·lectius amb activitats adaptades i que facin emergir el problema.

Avui a les 18:00h la contacontes Sara Sareta interpretarà Heroïnes i Nines a la Biblioteca Pública Maria Barbal. A les 19:00h l’Associació de Dones d’Abril organitza un acte amb la Companyia de dansa ConTremporanies al Casal Cívic de Tremp al Pinell.

 A més, a les 20:00h la companyia de circ contemporani Som Noise presenta l’espectacle Breach a La Lira, amb la prèvia lectura del manifest per aquesta diada a mans de l’alcaldessa de Tremp Maria Pilar Cases al vestíbul de l’Espai Cultural.

Els centres educatius de la ciutat també s’han sumat a les iniciatives amb motiu del 25N. Les alumnes de l’Institut de Tremp van gaudir ahir de l’obra de teatre És de conya, de la cooperativa Nus. El pròxim 10 de desembre les alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Maria Immaculada realitzaran tallers centrats en la prevenció de les violències de gener i d’orientació sexual amb l‘empresa Safareig.

 

Cal que ens coordinem per posar fi a tota mena de violència de gènere i garantir que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol espai i àmbit.

 

Per una vida lliure de violències masclistes!