al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp i Sort reprenen les jornades de restauració responsable

Aquesta tardor tenen lloc 3 sessions temàtiques a les dues capitals, totes tres conduïdes per Fundació Alícia

DIMECRES 04 OCTUBRE 2023

Ahir va tenir lloc una nova jornada sobre restauració responsable a Tremp. En aquesta ocasió es va parlar de malbaratament alimentari i hi van participar diferents restauradors de les dues comarques del Pallars.

La sessió es va organitzar en dues parts. La primera, de caire teòric, es va desenvolupar a la sala de Plens de l’Ajuntament de Tremp i s’hi va presentar la Guia de prevenció del malbaratament elaborada per la Consultoria de Seguretat Alimentària i Aigua (SAIA). També es va parlar de com abordar la gestió del malbaratament i es van mostrar recursos i eines sobre com prevenir-lo.

Les segona part, que es va dur a terme a l’obrador d’És Pallarès, va servir per presentar les noves tendències i l’aprofitament del 100% dels aliments a les cuines professionals, amb exemples pràctics.

Les Jornades de restauració responsable són una iniciativa dels programes Al teu gust, aliments del Pallars i Sobirà Dinàmic enfocades a abordar i mirar de donar resposta a diferents inquietuds manifestades pel sector de l’hoteleria i la restauració en relació a la sostenibilitat i el model de consum actual.

La primera sessió va tenir lloc a la primavera a la Pobla de Segur i va tractar sobre la gestió de personal. I les dues sessions restants, tindran lloc al Pallars Sobirà, el 16 d’octubre (All negre, Montardit de Baix) i el 13 de novembre (Les Nous, Rialp), i seran sobre els productes de proximitat i models de bones pràctiques, respectivament.

Aquesta acció està finançada pel programa Treball a les Comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya i organitzada pels Ajuntaments de Tremp i Sort i els Consell Comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.