al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp ofereix als centres de primària formació sobre la menstruació

L’alumnat de tercer cicle de primària gaudirà d’aquest espai d’aprenentatge i descoberta, per millorar els coneixements sobre salut i desmitificar la menstruació

DIMECRES 08 NOVEMBRE 2023

El proper dijous 9 de novembre, l’AFA de l’Escola Valldeflors i el Col·legi M. Immaculada col·laboren amb l’Ajuntament de Tremp per oferir a l’alumnat de cicle superior el taller “Menstruació lliure de residus i tabús”.

 

L’objectiu d’aquesta proposta educativa és canviar la mirada sobre la menstruació, desmitificar-la i promoure uns hàbits saludables. En el cas de l’Escola Valldeflors, el taller està obert a totes i tots els alumnes de 6è i en el cas del Col·legi M. Immaculada, als de 5è i 6è.

 

El taller, conduit per Anna Puigdemasa (www.rusccus.com) consistirà en una sèrie de dinàmiques de grup a través dels quals s’oferiran recursos i eines pràctiques per poder integrar en la quotidianitat, la realitat menstrual i que així no sigui invisibilitzada. De forma didàctica i entretinguda la proposta engrescadora, treballa per girar la truita i viure de manera més saludable, sostenible i sense tabús.

 

A més, l’alumnat coneixerà quines són les fases del cicle menstrual, quins hàbits poden ajudar a viure el període de manera saludable i les possibilitats dels productes reutilitzables per millorar la qualitat de vida de les noies durant aquesta etapa. Totes les nenes participants al taller rebran com a obsequi una compresa de tela.

 

Es tracta d’una acció adreçada i oberta a tots els gèneres i està organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del “Pacto de Estado contra la violencia de género” i compta amb la col·laboració de l’AFA Valldeflors i el Col·legi M. Immaculada