al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp omple de màgia els racons de la ciutat

Propostes que volen dinamitzar diferents espais de la ciutat amb la col•laboració de diferents entitats del municipi de l’associació de comerciants i artistes de la ciutat.

DIVENDRES 11 DESEMBRE 2020

El passat divendres 4 de desembre, Tremp va donar el tret de sortida al Nadal amb la tradicional encesa de llums, que enguany degut a la situació sanitària, es va portar a terme sense convocar a la ciutadania.

Les propostes que es podran veure per la ciutat, tenen per objectiu animar la campanya de Nadal i compartir amb tothom un missatge de pau i il·lusió en un any especialment difícil tan sanitàriament com econòmicament.

Aquest desembre, i fins passat Reis, la plaça de Capdevila de Tremp acull una instal·lació artística organitzada per l’Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT). La instal·lació s’ha batejat amb el nom de “Bosc dels desitjos” i està formada per una sèrie d’arbres confeccionats amb materials reciclats.

Cada un dels arbres ha estat dissenyat i creat per 13 entitats de Tremp que s’han sumat solidàriament a la iniciativa, així com el mateix ajuntament i el Geoparc Orígens. El CAT, a més, hi ha posat tres avets naturals guarnits amb boles identificatives. I amb l’objectiu de promoure que la ciutadania visiti la mostra, reparteix a través dels seus establiments targetes per escriure desitjos i penjar-los als arbres.

L’Ajuntament de Tremp complementa aquesta campanya amb dues propostes decoratives més. D’una banda, i tal com s’ha fet en els darrers anys, ha tornat a instal·lar una sèrie de “Tronques de Nadal” en diferents indrets dels barris comercials. D’altra banda, s’ha confeccionat un calendari d’advent trempolí, format per dotze bústies corresponents als diferents mesos de l’any. Els propers dies, es col·locaran per racons del barri antic les 12 bústies pintades per artistes locals i amb decoracions corresponents a mesos de l'any.


Des de l'ajuntament, s’anima a la població a participar en la cerca de les bústies i anotar el nom de l'artista i el del mes a  les postals de Nadal, que arribaran a casa de cada trempolí i trempolina durant aquestes festes. Un cop completat el calendari s'haurà de llençar la postal a una de les 12 bústies. S'entrarà a participar en el sorteig de diferents premis.