al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp programa diferents activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

La programació, de l’1 al 9 de març, inclou xerrades, tallers i propostes culturals diverses

DIMECRES 28 FEBRER 2024

L’Ajuntament de Tremp se suma a la commemoració del  Dia Internacional de les Dones i ho fa amb un programa d’activitats que dona visibilitat a la reivindicació de la igualtat real i efectiva de dones i homes.

Els actes començaran divendres 1 de març, amb la projecció del film Creatura, dirigida per Elena Martín, a càrrec de l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp. Seguiran el 4 de març amb la xerrada Un món ple de colors: fomentant la diversitat i l'acceptació corporal, amb la dietista Anna Grau i la psicòloga Montse Caselles, treballadores del CAP de Tremp.  El 5 de març, la sala de plens de l’Ajuntament acollirà la conferència La llevadora, la salut i els drets sexuals i reproductius a càrrec dels professionals de l’equip ASSIR: Juan Miquel López, Aurora Villarreal i Mireia Vilageliu.

Per altra banda, dimarts 5 i dimecres 6 de març, l’alumnat de 2n, 4t i 6è de primària de les escoles de Tremp participaran en tallers de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària a càrrec de l’ACAB (Associació contra l’anorèxia i la bulímia). I el 7 de març hi haurà una xerrada a càrrec de Maria Clèries, fisioterapeuta del CAP de Tremp, sobre la prevenció de problemes de sòl pèlvic a la sala de plens de l’Ajuntament.

L’acte central del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, consistirà en la lectura del manifest institucional al migdia a la plaça de la Creu, i a la tarda l’Espai Cultural la Lira oferirà l’espectacle Veus que no veus de la Cia. Pepa Plana.

Tancant el programa, el dissabte 9 de març, l’Associació de dones Rosa d’Abril organitza una matinal de Dones i Poesia que clourà amb una demostració de dansa i l’aixecada d’un pilar de la colla castellera Malfargats de Pallars acompanyat d’un aperitiu amb productes de proximitat.