al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp programa uns "Tastets de fira" per al cap de setmana del 8 i 9 de maig

Serà una adaptació de la Fira PALLARS TERRA DE CORDER amb petites accions que garanteixin el compliment de les mesures sanitàries.

DIMECRES 21 ABRIL 2021

L’Ajuntament de Tremp aposta per mantenir un programa d’activitats al voltant del cap de setmana del 8 i 9 de maig, dates en què se celebraria  la Fira Pallars Terra de Corder .

Tenint en compte les circumstàncies, per aquest 2021 la fira es programa amb una edició  especial i adaptada a la realitat sanitària. Es tractarà de petites accions que ajudin a mantenir i reforçar la vitalitat d’aquest esdeveniment, alhora que serveixin de revulsiu per a l’economia local.

La proposta Tastets de Fira - Pallars Terra de Corder es defineix per la proximitat i en són protagonistes: els productes del territori, en especial  la carn de corder, l’artesania i el comerç de la ciutat.

Les activitats s’iniciaran durant la setmana abans amb els aparadors agermanats, una acció en la que el comerç acollirà als seus aparadors una mostra de productes agroalimentaris i d’artesania. L’objectiu d’aquests agermanaments és reforçar els vincles entre les empreses del territori, fer visibles productes que no tenen punt de venda propi als carrers de Tremp i enfortir el paper estratègic del comerç.

Els productors i artesans participants, a més, podran ser presents el dissabte 8 de maig al petit mercat firal que es distribuirà entre diferents places de la ciutat.

El cap de setmana i en horari de migdia, diversos restaurants de Tremp serviran racions per emportar de suquet de corder. Es preveu servir al voltant de 700 racions a un preu de 5€/ració. Les persones interessades podran reservar-les i escollir el restaurant per recollir-les, a través d’un enllaç web.

Complementaran el programa el concert de Sporadik Brass, músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, organitzat pel Projecte Home el dissabte a les 12 al Pati de l’Escola Valldeflors, i altres activitats a l’aire lliure.

Per complementar l’oferta firal i animar la ciutadania al consum de corder i de productes de proximitat, es faran un seguit de sortejos a les carnisseries, bars i restaurants, tant de Tremp com de la resta de la comarca. D’aquesta manera:

  • A les carnisseries, les persones que comprin més de 20€ en carn de corder rebran 1 butlleta per participar en el sorteig d’ un total de 50 lots de Cadena de Valors, valorats en 50€ cadascun.
  • Els que consumeixin plats o tapes de corder als bars de Tremp, optaran a 25 lots de Cadena de Valors valorats també en 50€.
  • Finalment, aquells que durant el mes de maig tastin un menú o plat de corder als restaurants participants de la comarca, podran aconseguir 1 dels 25 vals de 50€ per bescanviar als restaurants del Pallars Jussà.