al contingut a la navegació Informació de contacte

Tremp reivindica cultura i vi en una edició adaptada de “Biblioteques amb DO”

El programa d’activitats s’ha concebut tenint en compte la normativa vigent per contenir la Covid-19, i es manté la convocatòria com un crit de suport als sectors del vi i la cultura.

DIMECRES 03 FEBRER 2021

Si bé la situació sanitària actual obliga a replantejar activitats i adaptar-les a l’entorn virtual o reduir-ne al màxim l’aforament, l’Ajuntament de Tremp s’ha volgut sumar un any més, a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal, al projecte “Biblioteques amb DO” del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa, que arriba a la 9a edició, vol acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, la programació compta amb el suport del programa comarcal que desenvolupa el mateix Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars i del Geoparc Orígens – Geoparc Mundial de la UNESCO.

En aquesta ocasió, el Servei de Biblioteques posa l’accent en la representació del món del vi en l’art. Així, les activitats que es proposen al programa hi estan directament relacionades; començant per l’activitat transversal que tindrà lloc el dia 17 de febrer, a les 19h, a La Lira  i que és la peça teatral Dionís nu, una interpretació lliure del Déu grec del vi, a càrrec de l’actor Pep Muñoz.

S’emmarca en el mateix programa de Biblioteques amb DO la sessió virtual del Club de lectura que condueix Albert Puiggròs i la tertúlia serà al voltant de la novel·la gràfica Los ignorantes d’Etienne Davodeau.

Com és habitual, també es programen activitats infantils, seran un taller amb taps de suro a càrrec de Pepa Lloan, el dia 9 i l’Hora del Conte, el dia 25, que serà “Cesc i la bruixa Fil·loxera” a càrrec de Sandra Rossi.

Finalment, el Geoparc Orígens ofereix l’activitat Descoberta Geoenoliterària al Jardí de les Roques, una passejada-maridatge entre roques, llibres i vins, que es podrà fer lliurement entre el 19 i el 28 de febrer. I que anirà acompanyada d’un concurs de fotografies a Instagram.

La inscripció a totes les activitats serà obligatòria i es pot fer a través de les web i xarxes de @BiblioTremp i @ATGPallars, que recomanem que se segueixin per conèixer les actualitzacions i possibles canvis de darrera hora a causa de la situació sanitària.