al contingut a la navegació Informació de contacte

TREMP REIVINDICA EL PAPER DE LES DONES A LA SALUT

Ho fa amb motiu del Dia Internacional de les Dones i programa una sèrie d’activitats en col•laboració amb l’associació de dones Rosa d’Abril i altres entitats.

DILLUNS 01 MARÇ 2021

Tremp, 2021. En el marc del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març, l’Ajuntament de Tremp i l’Associació de Dones Rosa d’Abril organitzen la Setmana de les Dones, amb un seguit d’activitats que es desenvoluparan del 4 al 12 de març.

Arran de la situació sanitària que travessa el món des de fa més d’un any, Tremp ha volgut aprofitar l’ocasió per posar en relleu el paper que tenen les dones en els diferents àmbits de la Salut i fer públic aquest reconeixement merescut i necessari.

En aquest sentit i amb la voluntat que tothom hi pugui aportar la seva empremta, s’ha creat un formulari per recollir les paraules que defineixen les dones professionals de la Salut i amb els resultats s’imprimirà un núvol de paraules que s’exposarà a l’entrada de Tremp durant tot el mes de març. Tothom que desitgi participar-hi ja ho pot fer a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/t2ZbakdvHkFR8EXZ7

Pel que fa al programa d’activitats, l’acte central és la lectura del Manifest, que serà compartir entre diferents professionals del sector sanitari i l’atenció a les persones del municipi de Tremp i es podrà seguir de forma virtual a les plataformes i xarxes socials de l’Ajuntament de Tremp.

D’altra banda, participa d’aquest reconeixement a les professionals de la Salut l’associació Reintegra Comarques, que durà a terme una pintada commemorativa d’aquesta Setmana de les Dones en un mur de la ciutat.

Així mateix, tindran lloc diversos espectacles a l’Espai Cultural La Lira, destacant la proposta de Rosa d’Abril: el Monòleg d’Ismene, amb l’actriu Fina Rius i la direcció d’Imma Colomé, i la posterior conferència-col·loqui, el dia 9. I el concert de Balkan Paradise Orchestra, el dia 4.

La programació es completa amb propostes d’entitats com l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp, que presenta My mexican brètzel de Núria Giménez Lorag, a El Projector, el dia 5; o Xarxa Tremp que porta l’espectacle infantil La princesa en texans, de la companyia Sgratta, el dia 12.