Sou a: Inici / Agenda / Carmina Burana

Carmina Burana

Amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l’Orfeó Lleidatà
Quan 14/04/2018
de 20:00 a 21:30
On Espai Cultural la Lira
Nom de contacte
Telèfon de contacte 973650005 ext. 338
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal
carmina burana
Entrada gratuïta. Properament anunciarem on i quan s'hauran de recollir les entrades
Carmina Burana

Amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l’Orfeó Lleidatà

La popular cantata escènica Carmina Burana, que el músic alemany Carl Orff va composar inspirant-se en els textos medievals del mateix nom entre 1935 i 1937, aplegarà en un mateix escenari l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i les veus de la Coral de Minyons, el Cor Jove i el Cor de l’Orfeó Lleidatà. En total uns 230 intèrprets en escena, dirigits per Alfons Reverté.

Una gran producció lleidatana per celebrar tres aniversaris

Un gran repte artístic liderat per la Diputació de Lleida, la Fundació Julià Carbonell i la Fundació Orfeó Lleidatà, en el marc de la cloenda dels actes del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que servirà també per celebrar uns altres dos aniversaris: el 15è aniversari de l’Orquestra Julià Carbonell i el 60è aniversari de les Corals Infantils de l’Orfeó Lleidatà.

Carmina Burana és una obra del compositor alemany Carl Orff que s’ha convertit en una icona del repertori simfònic–coral. La composició del músic alemany combina de forma sorprenent els textos medievals amb música vocal i instrumental del segle XX, conformant una obra plena de ritme i energia.

La producció aplega en un mateix escenari 90 músics i 140 cantaires. A la cantata, a més dels cors (cor adult, cor jove i cor d’infants) hi intervenen solistes (soprano, contratenor i baríton) i hi destaca l’abundant i esplèndida percussió dins una nodrida orquestra simfònica.

Es presentarà una versió amb una posada en escena molt especial consistent en una explosió de vida i llum, que fan d’aquesta interpretació del Carmina Burana més que un concert, convertint-se en tot un espectacle. 

→ Versió per a grup de percussions i dos pianos als teatres La Lira de Tremp i Armengol de Bellpuig

Existeix també una altra versió del propi autor, molt reeixida, on l’aparell orquestral queda reduït a un grup de percussions i dos pianos solistes, però conservant tota la massa coral. Aquesta és la que es podrà veure i sentir al Teatre La Lira de Tremp i al Teatre Armengol de Bellpuig.

Fitxa artística

Coral Minyons de l’Orfeó Lleidatà (Pol Pastor, director)
Cor Jove de l’Orfeó Lleidatà (Anna Borrego, directora)

Cor de l’Orfeó Lleidatà (Pedro Pardo, director)

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Amb la participació de l’Acadèmia OJC-2018
Minerva Moliner, soprano
Jordi Domènech, contratenor
Lluís Sintes, baríton

Alfons Reverté, director

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Accions del document

arxivat sota: ,