Sou a: Inici / Avís de modificació del Servei de la línia Lleida-La Pobla de Segur

Avís de modificació del Servei de la línia Lleida-La Pobla de Segur

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) informa que el tram comprès entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur es realitzarà amb autobús entre el dilluns 24 i el diumenge 30 de juny com a conseqüència de treballs de manteniment programats de les unitats de tren.

L’horari de sortida de l’autobús substitutori serà l’habitual dels trens i s’aturarà a totes les estacions del recorregut a la parada d’autobús més propera. No obstant, a les estacions de Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya l’autobús s’aturarà sota demanda de les persones que viatgin en el tren, trucant al telèfon 973445503 o mitjançant els intèrfons de les estacions.

Entre les estacions de Lleida Pirineus i Balaguer el servei de trens serà l’habitual, amb l’excepció de les següents circulacions, que també es veuran substituïdes íntegrament per un servei d’autobús:

•        Dilluns 24 de juny i diumenge 30 de juny: tren amb sortida de Balaguer a les 20.07 hores.

•        Del dimarts 25 al dijous 27 de juny: tren amb sortida de Lleida Pirineus a les 05.25 hores i tren amb sortida de Balaguer a les 20.37 hores.

•        Divendres 28 de juny: tren amb sortida de Lleida Pirineus a les 05.25 hores i tren amb sortida de Balaguer a les 22.29 hores.

La circulació del Tren dels Llacs no es veurà afectada per aquestes tasques de manteniment.

El manteniment de les unitats de tren, la clau per allargar-ne la vida útil

La línia Lleida-La Pobla d’FGC disposa de dues unitats de tren que, com tot el material rodant ferroviari, requereixen d’uns processos de revisió i manteniment preventiu. Aquests treballs estan programats i calendaritzats, però sovint es realitzen en horari nocturn sense tenir efectes en el servei comercial dels trens. Aquests processos responen tant a motius tècnics, amb l’objectiu d’evitar avaries, garantir la fiabilitat, la disponibilitat i la seguretat del material; com a motius legals, que exigeixen aquestes revisions per permetre la circulació dels combois.  

Entre els dies 24 i 30 de juny es revisaran específicament els motors d’una de les unitats de tren. Aquesta és una tasca no es pot realitzar en horari nocturn i que obliga a interrompre el servei comercial entre les estacions de Balaguer i La Pobla.

Amb aquesta actuació es completarà el cicle previst de revisions de les dues unitats de tren de la línia Lleida-La Pobla. Així, es preveu que no hi hagi cap més interrupció significativa del servei fins a l’arribada d’una tercera unitat a la línia, prevista per l’any 2021.    

Accions del document