Sou a: Inici / Conèixer Tremp / Fires / Fira de l'Embotit

Fira de l'Embotit

Es tracta d’una fira creada l'any 2008 i dedicada exclusivament als embotits del Pirineu, des de frescos fins a curats, cuits o crus i assecats, una gran mostra xarcuteriaon destaquen els “embotits magres salpebrats” (magre i cansalada de porc, sal i pebre negre) com els grans ingredients emprats i com a distintiu d’identitat de la xarcuteria tradicional de la muntanya catalana.

embotit estandsEn el marc de la Fira de l'Embotit es convoquen anualment dos concursos oberts als xarcuters de tot el Pirineu català. Un d'elaboració d'embotit “tipus secallona” ( embotit cru i de curació curta amb budell petit) i un altre d'embotit “tipus xolís” (embotit cru i de llarga curació amb budell mitjà ai gran).  També de manera transversal, cada edició es complementa amb altres activitats relacionades amb la producció i comercialització agroalimentària, tallers, maridatges, conferències, etc.

Aquesta mostra té lloc en paral·lel a la Fira de Pimavera, que se celebra cada any, generalment el segon capdesetmana de maig.

Concurs

Accions del document