Sou a: Inici / Conèixer Tremp / Fires / Fira del Codony 2017

Fira del Codony 2017

Dissabte, 4 de novembre, a la plaça de Capdevila.

codony 2017

 

Divendres 3  de novembre

17,30h Hora del conte: Laboratori de lectura: Naturalistes. A càrrec de Marta Roig a la Biblioteca Maria Barbal (Plaça de Catalunya). Taller familiar a partir de 5 anys, places limitades amb inscripció prèvia a la biblioteca.

18h Conferència “Les quadres senyorials i els petits senyors jurisdiccionals a l’Alta Ribagorça i als Pallars”, a càrrec de l’historiador Joan Ramon Piqué i Badia, guanyador de la 6a beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2016. Presentació a càrrec del catedràtic d’història medieval de la UdL Jordi Bolós i Masclans. Sala de conferències de l’Epicentre, Pg. del Vall 13.

 

Dissabte 4 de novembre

 8,00h Caminada de Tremp a les Gesseres: 4 curiositats geològiques del nostre entorn, acompanyats per un guia expert. Recorregut en itinerari circular de 7 km i dificultat moderada. Sortida i arribada Pl. de Capdevila, per l’esmorzar de llonganissa amb allioli de codony. Imprescindible calçat de muntanya i roba adient.  A càrrec de la Regidoria d’Esports, Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec i Eureka SGN.

9h-11,30h Esmorzar popular amb allioli de codony, llonganissa i pa torrat i vi de Bodegues Vila Corona. Preu: 3 Euros. A la Pl.de Capdevila.

9h - 11h Recollida dels allioli de codony participants al 16è Concurs. A la carpa d’informació, a la Pl. de Capdevila. A partir de les 11h el públic assistent podrà degustar els alliolis presentats a concurs i votar el millor.

A partir de les 10h Tallers participatius i demostracions d’artesans al casc antic (C. de Dr. Roure i Pl. de l’Església).

A partir de les 10h fins a les 13h. II Trobada d’intercanvi de plaques de cava a Tremp. A càrrec de La Bodega, al Pg. de Pare Manyanet, 35.

A partir de les 10h fins a les 14h. FutbolNet, activitat gratuïta a càrrec de la Fundació Futbol Club Barcelona per a edats de 10 a 16 anys, a la Pl. de Capdevila.

11h  Inauguració de la 16a edició de la Fira del Codony amb Toni Massanés, director general de la Fundació Alicia.

11h Presentació de productes elaborats amb codony. A càrrec de diversos productors presents a la Fira.

12h Cercavila amb els Gegants de Tremp i els grallers de La Casa del Sol Naixent. Sortida de la Pl. de la Creu.

13.00h Taller “Fes-te el teu allioli de codony”. Per a totes les edats. A càrrec Badia Xarcuters. A la Pl. de Capdevila.

17h Presentació de productes elaborats amb codony. A càrrec de diversos productors presents a la Fira.

17h Batucada amb la Colla de diables Lo Peirot de Tremp, acompanyats per capgrossos. Sortida de la Pl. de la Creu.

17,45h Espectacle d’animació infantil “una d’aventures”.  A càrrec de Festuc Teatre, al recinte de la Fira.

18,30 Lliurament de premis als guanyadors/es del concurs d’allioli a la Pl. de Capdevila.

18,45h Taller de cuina “Pallars, terra de corder ”. A càrrec de APAT, a la Pl. de Capdevila.

20,30h Tancament de la Fira.

A partir de les 20,45 Correbars a càrrec de l’Associació 25620. Venda de tiquets fins a les 22 h de l’1 de novembre al Llac Negre. Preu 15 €.

22h. Espectacle de dansa amb Pere Faura que presentarà l’espectacle “Sin baile no hay paraiso”. Espai Cultural La Lira. Preu de l’entrada: 8€.

 

La decoració dels carrers ha estat possible gràcies la col·laboració dels nens i nenes de les Escoles Maria Immaculada i Valldeflors de Tremp.

 

 

Accions del document