Sou a: Inici / Conèixer Tremp / Geologia

Tremp, on les pedres parlen

En aquesta secció trobaràs informació de totes aquelles accions i propostes que s’impulsen al territori relacionades amb la geologia i la paleontologia.

L’Ajuntament de Tremp endega aquesta campanya per tal de donar a conèixer la importància del nostre municipi a nivell paisatgístic i naturalístic. Les ciències de la terra han d’estar presents en tots els àmbits de la nostra vida i per aquest motiu comença aquesta campanya que comptarà amb una nova imatge i amb material gràfic de suport.

Tremp_JordiPero.jpg santgervas_JordiPero.jpg castissent_JordiPero.jpg

(Recull de fotografies realitzades per Jordi Peró Enjaume. Foto1: Conca de Tremp, Foto2: Sant Gervàs. Foto 3: Castissent)

logopedrescolor.jpg

A Tremp les pedres parlen…

  • ...parlen d’història en la paret de la serra de Sant Gervàs on conservem la pintura rupestre de l’Home de la Terreta.
  • ...parlen dels camins de l’aigua quan baixen rodolant per la Noguera Pallaresa després de superar els entrebancs que hi va posar l’home fa cent anys en construir les primeres centrals hidroelèctriques.
  • ...parlen d’esport si travessem els congostos de Mont-Rebei, Terradets o Collegats; baixem pel barranc de Gurp, pedalem per la vall dels Voltors o escalem les parets de la roca Regina.
  • ...parlen dels nostres orígens quan des de Comiols observem com es va formar la Conca o descobrim restes paleontològiques als jaciments dels Nerets.

A Tremp les pedres parlen... i nosaltres només hem d’escoltar-les!

Accions del document