Sou a: Inici / El Govern de la Generalitat adopta noves mesures de prevenció

El Govern de la Generalitat adopta noves mesures de prevenció

D'acord amb la resolució SLT/737/2020

Ahir divendres 13 de març el Govern va acordar les següents mesures de prevenció i control complementàries a les ja vigents vigents, aplicables des de les 00 hores del 14 de març de 2020 i amb una vigència mínima de 15 dies. : 


- Transport públic: un terç de la seva capacitat i increment de desinfecció.

- Tancaments i suspensions en l’àmbit d’oci o Esportiu: estacions d'esquí i de muntanya, gimnasos i altres instal·lacions esportives públiques i privades o cultural: teatres i cinemes i tots els espectacles públics o festiu: sales de festa i de concerts, pubs i discoteques, karaokes, salons de joc (casinos, bingos i recreatius) o parcs d'atraccions i temàtics i qualsevol altre d'oci o de lleure.

- Tancament restauració: bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració. Excepte en establiment hoteler, centre sanitari o social residencial.

- Tancament de centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, excepte els establiments dedicats exclusivament a la venda d’alimentació, neteja i higiene.

- Caça i pesca o prohibició de batudes de caça i caça col·lectiva (dos o més caçadors) S'exceptuen les comarques de l'Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva i Osona a l'est del meridià de Vic, i les actuacions en aplicació d'autoritzacions excepcionals per danys a agricultura o No s'autoritzarà cap concurs o competició de pesca continental o caça.

- Serveis socials o tancament dels centres i serveis de la xarxa socials pública (infantil, discapacitat, dependència i prelaborals) o Suspensió de les activitats en els centres ocupacionals, excepte els que requereixin continuïtat de l'atenció o Suspensió de les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada. o Els serveis socials públics i privats podran atendre les necessitats de les persones usuàries amb la diligencia que exigeix la naturalesa del servei.

- Suspensió de vetlla de persones mortes per COVID-19

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra vetllaran perquè es realitzi un correcte compliment d'aquest decret i prendran les mesures que calguin en cas d'incompliment.

Accions del document