Sou a: Inici / Inauguració de l'exposició "Els primers trets" de Francesc Boix

Inauguració de l'exposició "Els primers trets" de Francesc Boix

El proper dijous 5 de juliol a les 18h al Casal Cultural

La seu del Casal Cultural de Tremp, a l'edifici de la biblioteca, acollirà el proper dijous dia 5 de juliol a les 18h la inauguració de l'exposició de fotografies sobre Guerra Civil del fotògraf català Francesc Boix. L'acte anirà a càrrec de l'escriptora trempolina Maria Barbal, que és l'autora del pròleg del llibre recull d'imatges de l'exsposició. Es realitzarà una visita guiada a càrrec del comissaris Ramon Barnadas i Ricard Marco de Fotoconnexió. 

La mostra és una selecció de les primeres fotografies fetes per Francesc Boix, l’anomenat fotògraf de Mauthausen, quan el 1938, durant la Guerra civil espanyola, s’incorporà voluntàriament amb 17 anys a la 30a Divisió de l’Exèrcit Popular de la República. Els negatius van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió l’any 2013, i ens mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d’Aragó i del Segre.

L'exposició es podrà visitar fins al 22 de juliol en horari d'obertura de l'edifici de dilluns a divendres de 9h a 14h i també els dissabtes pel matí i per la tarda.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la Diputació de Lleida que n'ha assumit les despeses. Amb l'exposició es dón també el tret de sortida al curs de Guerra Civil de la Universitat d'Estiu de Lleida a Tremp.

Accions del document