Sou a: Inici / Jo em quedo a casa i menjo local

Jo em quedo a casa i menjo local

Crida dels productors pallaresos a consumir productes del territori

L’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars i el projecte de dinamització comercial del Pallars Jussà estan impulsant una campanya per animar als consumidors a incrementar el consum de producte local, donant suport així a les empreses del sector agroalimentari de la comarca, un sector estratègic que agrupa un bon nombre de treballadors i empresaris per compte propi.  .

L’actual situació de crisi sanitària ha comportat el tancament de bars, restaurants, la cancel·lació d’esdeveniments de promoció i comercialització, i la impossibilitat de realitzar àpats populars, com costellades i calçotades, que també representaven un important sortida comercial, en aquest cas, sobretot, pels productes càrnics.

La campanya que s’impulsa vol incentivar així el consum per altres canals i facilitar a l’hora que els consumidors puguin adquirir aliments locals de forma fácil i segura. 

S'ha publicat la Guia de serveis dels productors i comerços d’alimentació del Pallars Jussà, que recull les dades de contacte i formes de comanda dels diferents productors, elaboradors i comerços de la comarca. Així mateix, està previst publicar en les properes hores un Catàleg de lots i cistelles amb productes km0 per animar el consum de diferents productes que s’elaboren al Pallars, de manera que amb una sola comanda, el client  tingui accés a aliments i begudes de productors diferents.

 Una tercera acció que s’està treballant vol donar resposta a les necessitats dels petits establiments comercials que han hagut de tancar les portes per no ser considerades activitats essencials. Per incentivar les vendes un cop es normalitzi la situació, s’han proposat uns vals de venda anticipada, en els quals els establiments proposen un seguit de “propostes per celebrar la primavera”. Els vals es bescanviarien un cop finalitzi l’estat d’alarma i es pugui tornar a obrir amb normalitat.

Accions del document