Sou a: Inici / Notícies / 13a Setmana de la Dona

13a Setmana de la Dona

Juntament amb l'Associació de Dones Rosa d'Abril i amb la col·laboració d'altres entitats i institucions, organitzem un seguit d'actes per reflexionar sobre la situació de les dones al món i reivindicar el seu paper primordial en la societat.

Del 4 a l'11 de març tenen lloc a Tremp diferents actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones i reflexionar sobre la situació de les dones al món d'avui i el seu paper primordial en la societat, així com activitats formatives i lúdiques obertes a tothom però especialment pensades per al gaudi de les dones de Tremp i la comarca.

Enguany, a més, volem commemorar el Dia Internacional de les Dones amb un col·lectiu molt nombrós i divers, però no per això menys vulnerable: les joves adolescents. És per aquest motiu que l'acte institucional s'ha organitzat de la mà de l'Institut de Secundària de Tremp, on tindrà lloc. I llegirà el manifest l'alumna d'aquest centre, Mar Agelet. A més, comptarem amb la participació de la Delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran i la Coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida.

El dissabte 4 de març arrenca el curs d'iniciació a la marxa nòrdica amb Carles Matas, i gràcies a l'AECC-Catalunya contra el Càncer. A partir de les 10 al pavelló del Juncar.

El diumenge 5 de març, a les 7 de la tarda tindrà lloc un concert finançat per la Diputació de Lleida a tra´ves de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell:, que interpretarà Beethoven, Morera, Calvó, a l'Espai Cultural La Lira.

El dimarts dia 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba a Tremp el film documental "Temps d'écoute : la lluita de les dones congoleses pel dret a la salut", i posteriorment hi haurà un cinefòrum que moderarà la Laia Pibernat, coordinadora de Farmamundi.

El dijous 9 la Dra. Marisa Pon oferirà la Conferència “Exercici físic i càncer”, un altra proposta de AECC-Catalunya contra el Càncer.

La 13a Setmana de la Dona de Tremp conclourà el dissabte dia 11 amb la conferència Dona, periodisme i desigualtat, a càrrec de Georgina Cisquella, periodista i guionista de documentals, a les 11,30h a l'Espai Cultural La Lira. En acabar aquest acte, l'Associació de Dones Rosa d'Abril organitza un dinar commemoratiu a Cal Borrell, per participar-hi cal inscriure-s'hi trucant al centre cívic Tarraquet (973652300)

 

Accions del document