Sou a: Inici / Notícies / 2 espècies botàniques d'interès al municipi

2 espècies botàniques d'interès al municipi

S'han localitzat dues espècies botàniques interessants pel seu estatus de conservació a la zona de la Serra de Sant Gervàs.

En una prospecció dels els Agents rurals de la Comarca del Pallars Jussà, a la zona de la Serra de Sant Gervàs, es van localitzar dues espècies botàniques que podrien ser interessants pel seu estatus de conservació o la seva distribució geogràfica.

La setmana passada un especialista en flora amenaçada, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, de la Generalitat de Catalunya, va confirmar la troballa: D'una banda, Petrocoptis pardoi que és una espècie rupícola declarada com a amenaçada/vulnerable està present al peu de les parets de la cinglera i amb un nombre d'individus que permeten qualificar-la com la població més septentrional de Catalunya; d'altra banda Scrophularia pyrenaica, també amenaçada/vulnerable i en aquest cas  la segona població més extensa de Catalunya. En la visita conjunta amb els serveis tècnics de l'Ajuntament varem poder observar espècies tan importants com lilium campanulatum.

Accions del document