Sou a: Inici / Notícies / 8a Beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2018

8a Beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2018

L'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà convoca la 8a edició de la beca de recerca Mossèn Jesús Castells.

Tot coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà es suma a les activitats que desenvolupem durant aquests dies amb el punt de partida de les bases de la 8a convocatòria de la beca de recerca Mossèn Jesús Castells i Serra 2018.

La beca de recerca del Pallars Jussà, rendeix  homenatge a la labor de salvaguarda i difusió del patrimoni documental feta per  Mossèn Jesús Castells i Serra, el qual va recollir el testimoni i l’estima pel patrimoni documental del seu pare, mestre al poble de Vilamolat de Mur al esclatar la Guerra Civil, molta de la qual ha estat ingressada a l’arxiu comarcal des de l’any 2010.

La beca va ser creada a l’any 2011 per l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, estant ara a la 8a edició. Té l’objectiu de fomentar la recerca dels fons documentals ingressats a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, inaugurat a l’any 2009. Està dotada amb 3.000 € (bruts) més la publicació del treball, en la que col·labora IDAPA i Garsineu Edicions. Un cop finalitzat el termini de presentacions de projectes que és fins al 30 de setembre de 2018, el jurat de la beca, durant el mes d’octubre atorgarà el premi al que consideren millor projecte presentat. L'autor, tindrà tot un any per desenvolupar la seva recerca. Passat aquest temps haurà de fer una xerrada pública explicant el resultat de la seva recerca, i finalment, presentar alhora la versió definitiva del treball, que serà publicada dintre de la Col·lecció Beca Mossèn Jesús Castells i Serra.

Consulteu els detalls de la convocatòria en aquest enllaç.

Accions del document