Sou a: Inici / Notícies / Acord de custòdia amb Bodegues Torres

Acord de custòdia amb Bodegues Torres

El Ple ha aprovat un acord de custòdia amb bodegues Torres per vetllar per la biodiversitat existent a la finca de Sant Miquel, propietat de l'empresa, i rehabilitar l’antiga capella que hi ha ubicada.

Entre els diversos punts de l’ordre del dia tractats al plenari que es va celebrar el dia 5 de novembre, destaca la signatura d’un acord de custòdia del territori amb l’empresa Bodegues Torres a l’alzinar de la finca Sant Miquel de Tremp.

L'empresa Miguel Torres SA és propietària d'una finca del terme de Tremp propera a Santa Engràcia, coneguda com Sant Miquel, on cultiva vinya des de fa anys. Aquesta empresa té una extensa trajectòria en conservació del medi natural i la biodiversitat i, en aquest sentit, col·laborarà amb l’Ajuntament de Tremp per incrementar la biodiversitat a l'alzinar que hi ha en aquests terrenys i tot l'entorn i promoure, així l’ordenació i la gestió forestal sostenible. A més, aquest conveni marc posa en valor la bona gestió agrícola que s’està fent a la finca Sant Miquel en relació a la conservació de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural que representa l’església de Sant Miquel, com un actiu més de la implementació de la vinya al Pallars Jussà.

Així mateix, aquest acord permetrà complementar l’oferta enoturística que Torres pot desenvolupar en aquests espais naturals, mitjançant la possibilitat d’observar i fotografiar fauna, flora, paisatge i patrimoni arquitectònic cultural a través d’un itinerari interpretatiu.

Accions del document