Sou a: Inici / Notícies / Acord per dignificar l'església d'Orrit

Acord per dignificar l'església d'Orrit

S’iniciaran els tràmits per a la reparació de la teulada.

Aquesta setmana, M. Pilar Cases, 1a tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tremp, i Anna Ritz, 3a tinent d’alcalde, s’han desplaçat al nucli d’Orrit per reunir-se amb el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, i representants de les associacions culturals de la Terreta per tal d’arribar a una solució a les males condicions en què es troba la teulada de l’Església d’Orrit. A la trobada també hi han assistit veïns de la zona i representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i del Bisbat de Lleida.

L’Església de Sant Pere d’Orrit, declarada juntament amb el Castell d’Orrit, Bé Cultural d’Interès Local l’any passat, és un edifici del s. xi  que s’adscriu a les formes de l’arquitectura llombarda. Per les solucions constructives que presenta, és un dels escassos exemples d’aquesta arquitectura a Catalunya, juntament amb la canònica de Sant Vicenç de Cardona.

El deteriorament de la coberta és cada vegada més important i malgrat que s’han anat aplicant solucions temporals, com cobrir les obertures amb lona, el pas del temps i l’exposició a les inclemències afecta inevitablement a la resta de la construcció.

Tant l’Ajuntament de Tremp com els veïns de la Terreta aposten per fer l’arranjament amb la major celeritat, aquest inclouria la reparació de les esquerdes a la volta de interior de la nau i reconstrucció de tota la teulada. Així l’equip de govern, que ja compta amb el compromís de la Diputació de Lleida, amb la Generalitat iniciaran els tràmits per aconseguir el finançament que falta. Per la seva banda, els veïns s’han compromès a acondicionar amb recursos propis el camí d’accés a l’església.

Accions del document