Sou a: Inici / Notícies / Acte a Tremp per commemorar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Acte a Tremp per commemorar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Tremp acull l’espectacle infantil “Menja fruita” per celebrar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

El proper divendres 5 d’octubre Tremp acollirà la festa “Menja fruita”, un espectacle dirigit als nens de 5 anys i les seves famílies per sensibilitzar-los de la importància de la ingesta de fruita a la dieta. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la celebració de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), la campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que organitza la Federació Catalana d’ Entitats contra el Càncer (FECEC) des de l’any 2004.


La festa de Tremp tindrà lloc al Col·legi la Immaculada, a les 15 hores. L’acte contarà amb més de 100 nens participants, que gaudiran d’un espectacle amb titelles i després faran un taller per menjar una brotxeta de fruita.


Enguany, la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer es celebra del 5 al 14 d’octubre, amb el lema “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!”amb diferents actes programats a tot el territori català per difondre el Codi europeu contra el càncer, que conté la recomanació de menjar com a mínim 5 peces de fruita i/o verdura, i realitzar 30’ d’activitat física diàriament. Fins a un 25% dels casos de càncer es podrien evitar seguint aquestes recomanacions i evitant l’obesitat.


A més de Tremp, l’espectacle infantil es representarà a les poblacions de, Borges Blanques Tona, Vilassar de Dalt, Breda, Anglès, Cornellà del Terri i Tossa de Mar.
Aquesta activitat està organitzada conjuntament per la FECEC i la Lliga contra el càncer de les comarques de Lleida, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen conjuntament per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies a Catalunya. La FECEC es va constituir l’any 2001 és la plataforma d’unió que aplega a dotze entitats de lluita contra el càncer a Catalunya. Es tracta d’un ens de cohesió que facilita integrar esforços per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies .

Accions del document