Sou a: Inici / Notícies / Actuacions urgents a l'arbrat de la rambla Dr. Pearson

Actuacions urgents a l'arbrat de la rambla Dr. Pearson

Els episodis de caiguda de branques dels arbres del Passeig han propiciat aquestes actuacions

És ben sabut per als trempolins que els darrers temps s’han anat produint episodis de caiguda de branques en diversos arbres de la rambla Dr. Pearson, en bona part quan hi ha situacions de fort vent.

Per fer front a la situació de risc que això podia generar, l’Ajuntament va encarregar un informe a un tècnic especialista que va posar de manifest que:

  • Alguns arbres presenten taques al llarg del tronc.
  • S’ha realitzat pràctiques de poda que han fomentat el creixement dels arbres amb una forma inadequada que augmenta el pes de les seves branques.
  • Trobem ferides a causa de la mà de l’home per la col·locació de grapes, claus, diversitat d'ancoratges per a il·luminació, cartells, etc.
  • Presència de fulles i brots afectats per oïdi i antracnosis, principalment a les fulles i brots joves.
  • Presència de ferides obertes amb podridures actives, branques necrosades i cavitats que evidencien el mal estat d'alguns individus.

Per poder tractar aquests problemes en una primera instància es va realitzar::

  • Poda de les braqnues amb més afectacions sanitàries i risc de trencament.
  • Tractament d’endoteràpia a nivell sanitari i nutricional.

Els tractaments sembla que estan millorant significativament els arbres però no és suficient per reduïr el risc. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha pres la decisió de tornar a realitzar una nova poda de sanejament en les branques infectades  amb l’objectiu d’alliberar els arbres de pes en les seves parts més exteriors.

Atès que el risc que la situació genera passa per davant de qualsevol altre criteri i de les molèsties que, de ben segur, aquestes accions ocasionaran als veïns i visitants, s’informa que en breu es reiniciaran aquestes podes de sanejament als arbres del Passeig. Es demana  a la ciutadania i als veïns la seva col·laboració no entorpint-ne les tasques i sent comprensius amb les molèsties que aquestes puguin ocasionar.

Accions del document