Sou a: Inici / Notícies / Al teu gust aliments del Pallars visita l'Ariège amb els seus productors

Al teu gust aliments del Pallars visita l'Ariège amb els seus productors

El sector agroalimentari del Pallars fa un intercanvi amb els productors del Pirineu francès per desenvolupar amb èxit i enfortir estratègies de comercialització de producte local.

Els dies 27 i 28 de maig, 17 productors adherits al projecte Al teu gust aliments del Pallars han viatjat a l’Ariège amb l’objectiu de conèixer altres estratègies de comercialització de productes agroalimentaris. Les experiències que han pogut visitar al Pirineu francès tenen una base innovadora  i han obtingut bons resultats, ja sigui ampliant mercats, augmentant les vendes, millorant els marges comercials o consolidant la relació productor-consumidor.

 

Des de l’organització del projecte Al teu gust es va escollir l’Ariège perquè és una regió propera, amb característiques socio-econòmiques similars a les que es podrien donar al Pirineu i Prepirineu català, i alhora es tracta d’un territori amb una llarga trajectòria en impulsar campanyes per afavorir el consum de proximitat i la venda directa dels productes agroalimentaris. Aquesta zona també destaca pel  foment del treball cooperatiu i en xarxa.

 

Durant els dos dies que ha durat l’intercanvi, els productors pallaresos han pogut conèixer els punts forts i punts febles de diverses experiències de comercialització. Concretament, han vist un cas de comercialització col·lectiva adreçada a clients professionals; un altre de comercialització directa amb la implicació dels propis consumidors, un de sistemes de comercialització individuals innovadors i un darrer de cooperació entre productors. A més, van assistir a una sessió de retrospectiva i comparació de la situació del sector agroalimentari local (petits establiments i indústries agroalimentàries) a ambdós països,  que va anar a càrrec d’un tècnic de Mission agro-alimentaire Pyrénnées (MAAP), una iniciativa pública finançada amb fons europeus, estatals i regionals per acompanyar i assessorar a empreses, emprenedors i projectes locals específicament en l’àmbit agroalimentari i en la zona del Pirineu.

Accions del document