Sou a: Inici / Notícies / Avanç del programa de la Fira Pallars Terra de Corder

Avanç del programa de la Fira Pallars Terra de Corder

Fira Tremp treballa en les activitats que es podran fer durant la Fira Pallars Terra de Corder, els dies 8, 9 i 10 de maig.

Com va anunciar l’Ajuntament de Tremp a principis d’any (nota de premsa), Pallars Terra de Corder s’amplia i pren el relleu a la fins ara coneguda Fira de Primavera. L’objectiu principal d’aquesta fusió és posicionar Tremp i la comarca del Pallars Jussà com un territori autèntic, amb valors de sostenibilitat, excel·lència gastronòmica i de producció agroalimentària de qualitat.

Així, s’ha començat a elaborar un programa d’actes que englobi aquests valors i desperti en els participants a la fira, visitants i locals, l’interès per conèixer la cultura ramadera de l’oví, profundament lligada a l’orografia i el paisatge de la comarca així com als costums d’aquesta zona de Catalunya, i els productes que se’n deriven més enllà de la carn de corder.

La jornada de dissabte 9 de maig arrencarà amb un esmorzar popular a base de girella que comptarà amb la participació del xef i ambaixador del corder del Pallars, Sergi de Meià, així com dels cuiners i elaboradors de girella del Pallars Jussà.

La carn de corder i l’únic embotit que s’elabora amb la mateixa, la girella, ja tenen un paper destacat al llarg de l’any i en la menjada popular que tindrà lloc el diumenge 10 de maig. És per aquest motiu que en aquesta ocasió s’ha volgut posar en relleu els formatges de llet d’ovella del Pirineu. D’aquesta manera, la fira de dissabte comptarà, entre altres, amb un mostra de formatgers artesans del Pirineu del País Basc a Girona.

Amb la intenció de donar cabuda als diferents productes agroalimentaris locals, durant la jornada també s’ha previst altres activitats. Una d’aquestes propostes consistirà en un maridatge literari amb formatges d’ovella del Pirineu i vins de la comarca, a càrrec de l’escriptora Empar Moliner.

A més, s’esdevindran al llarg del cap de setmana propostes d’oci per a tots els públics relacionades amb l’oví, els seus productes derivats, la seva cuina i la cultura ramadera i que ompliran la rambla de Dr. Pearson i el seu entorn. Des de la presentació del llibre La noia de les ovelles pigallades, de l’escriptora pallaresa Laura Gordó, fins a contacontes, escape rooms o espectacles de petit format.

La Fira Pallars Terra de Corder sumarà amb aquesta 6 edicions i es complementarà amb la proposta de la Colla de Diables lo Peirot de Tremp, la Trobada Pallars de Foc, que enguany celebra el 5è aniversari i que ja és un esdeveniment referent de la cultura del foc a nivell català.

Pel que fa al programa de la Trobada Pallars de Foc, aquest incorporarà activitats d’oci per a diferents públics relacionades amb la cultura popular catalana i el bestiari de foc. A més, hi ha convocades diverses colles de diables d’arreu de Catalunya que portaran les seves figures per donar-les a conèixer en un ambient festiu.fira TC

Accions del document