Sou a: Inici / Notícies / Campanya per sensibilitzar els escolars de la importància del comerç local

Campanya per sensibilitzar els escolars de la importància del comerç local

Participen a la iniciativa alumnes de cicle mitjà dels centres del Pallars Jussà.

Aquest mes de gener, nens i nenes de cicle mitjà del Pallars Jussà participen en una acció de sensibilització sobre els beneficis que suposa per als pobles i ciutats el comerç local.

L’activitat es dividit en dues seccions. En primer lloc, es fa una sessió guiada de treball a l’aula, en què els alumnes reflexionen entorn al comerç local i el valor que aporta als carrers, alhora que aprenen quines tasques desenvolupa un botiguer en el seu dia a dia. En segon lloc, es visiten diferents tipologies de comerç en petits grups, on els botiguers poden ensenyar la seva feina i explicar com mantenen al dia els seus negocis i els fan funcionar.

Els centres de Tremp, Escola Valldeflors i Col·legi M. Immaculada, van ser els primers a realitzar l'activitat, els dies 17 i 18 de gener. En el decurs de les dues jornades els nens i nenes de tercer de primària van visitar un tota de vuit botigues de la ciutat (farmàcies, carnisseries, botigues de moda i fotografia, llibreries i una sabateria). I aquest dimecres, 22 de gener, ha estat el torn d'Isona, on els participants han estat els alumnes de 3r i 4t de l'escola AESO d'Isona; en aquest cas han pogut visitar 4 establiments comercials dels sectors de l'alimentació, l'electricitat i electrònica i un de multisectorial.

Al mes de febrer també es farà aquesta activitat al municipi de La Pobla de Segur. I està previst donar continuïtat a aquesta campanya amb altres activitats adaptades a altres edats de cara al proper curs.

Aquesta acció està organitzada per l’Ajuntament de Tremp, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques i amb la col·laboració dels ajuntaments de La Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà i La Torre de Capdella.

20190118 badia

Casa Badia

20190118 martinez

Farmàcia Martínez

20190118 potxó

Calçats Prats

20190118 bochaca

Llibreria Bochaca

20190118 nova

Farmàcia Nova

20190118 atzar

Moda Atzar

20190118 uriach

Uriach fotografia

singratalla

Llibreria La Singratalla

20190118 ramiro

Elèctrica Fité

20190118 constante

Forn de pa Constante

Carns Monsó

20190118 roya

Cal Roya

Accions del document