Sou a: Inici / Notícies / El projecte Espais AMIC recupera un nou local tancat de Tremp

El projecte Espais AMIC recupera un nou local tancat de Tremp

Es tracta del segon Espai AMICC que s’activa al centre històric de Tremp gràcies a la col•laboració de la ciutadania.

Aquesta setmana s’ha aixecat una nova persiana d’un dels locals adherits al projecte espais AMICC, que lidera l’Ajuntament de Tremp en el marc del programa de dinamització comercial del Pallars Jussà.

 Aquesta és la segona intervenció que es fa al nucli de la ciutat de Tremp gràcies a la col·laboració desinteressada de propietaris i comerciants locals. D’una banda, els propietaris cedeixen temporalment l’espai d’aparador dels seus locals i de l’altra, els comerciants, els decoren. Es tracta d’una acció que persegueix tant el benefici dels participants com de tota la societat en general, millorant la imatge dels carrers i espais públics i reduint la disconuïtat comercial.

 En aquesta ocasió, el local que s’ha dinamitzat està situat al carrer de Dr. Roure, número 21 i la decoració de l’aparador s’ha fet a partir de la col·laboració de dos empresaris de la comarca: Floristeria Violeta, de Tremp, i Kina Sort, articles de segona mà, de la Pobla de Segur.

 El projecte espai AMICC es desenvolupa en el marc del programa Treball a les 7 comarques, del Servei d’Ocupació de Catalunya, i forma part d’una prova pilot al nucli antic de Tremp amb l’objectiu d’activar establiments comercials tancats.

 Els comerciants i propietaris interessats poden adherir-se al projecte i per a més informació poden adreçar-se a l’Àrea de Promoció Econòmica  de l’Ajuntament de Tremp.

 AMICC és l’acrònim dels eixos sobre els quals es sustenta aquest projecte: acció, atès que és necessari emprendre accions des de la cooperació i la implicació de diferents sectors públics i privats; millora i revitalització de l’entorn urbà; innovació, a l’hora de donar una resposta compartida i coordinada per afrontar problemes nous amb solucions noves; comerç que, com a agent clau en la cohesió social i econòmica del territori, precisa el suport de l’administració. I convivència, perquè cal mantenir vives i agradables les àrees urbanes perquè siguin espai de convivència per a veïns i visitants.

AMICC AIS

Accions del document