Sou a: Inici / Notícies / Estem de FIRA!

Estem de FIRA!

Tremp es prepara per a una nova edició de la Fira del Codony, la seva emblemàtica fira de tardor que enguany compleix 18 anys.

En aquesta edició, la plaça de Capdevila acollirà una seixantena de parades agroalimentàries, la major part de les quals elaboren productes amb codony. A més, el mercat firal s’estén cap al centre històric de la ciutat amb una vintena més de parades d’artesania i tallers i demostracions d’oficis, així com la participació d’alguns comerços de la ciutat.

La cursa popular Antoni Camarasa, que s’organitza a través de la Regidoria d’Esports i juntament amb el Club Futbol Sala de Tremp, donarà el tret de sortida a l’esdeveniment. I a les 9h arribarà el plat fort de la convocatòria: l’esmorzar popular a base de llonganissa, torrades i allioli de codony, amb vi de Celler Vila Corona.

Tal i com marca la tradició, s’ha tornat a convocar el concurs d’allioli, una proposta que compta sempre amb molta participació de cuineres i cuiners amateurs de totes les edats i condicions. Fa de jurat el públic de la fira que durant el matí pot passar a tastar totes les preparacions i votar la que consideri més bona.

Com és habitual, en el decurs de la jornada tindran lloc diverses activitats, que van des de tallers participatius en què el codony hi té una presència destacada, fins a un de maquillatge que organitza el Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec. I amb especial rellevància el d’elaborar allioli de codony que organitza anualment Casa Badia.

Enguany destaca al programa la presentació del llibre Pallars terra de corder, promogut per l’Ajuntament de Tremp i Fundació Alícia, que comptarà amb la participació dels prologuistes: Maria Barbal i Toni Massanés. Es tracta d’una obra de gran qualitat que dona veu als diferents agents clau que intervenen en el procés de la carn de corder: ramaders, que ens comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l’ofici de pastor, i carnissers i cuiners, que ens donen receptes i opcions per cuinar-lo.

Acaben de completar l’oferta cultural i lúdica d’aquesta fira una sèrie de propostes per al dia 1 de novembre incloses al CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars Jussà així com el correbars i la posterior Festa Jove que organitza l’entitat juvenil local T25620, el mateix dia 2 a partir de les nou del vespre.

Accions del document