Sou a: Inici / Notícies / l’Ajuntament de Tremp pren mesures per facilitar l’obertura de terrasses dels bars del municipi

l’Ajuntament de Tremp pren mesures per facilitar l’obertura de terrasses dels bars del municipi

Es van comunicar les mesures als propietaris d’establiments tipus bars i restaurants en una reunió el divendres 8 de maig

El divendres, l’equip de govern de l’ajuntament va convocar els propietaris de bars i restaurants amb terrassa del municipi a una reunió informativa a  expenses de saber si finalment el municipi de Tremp passava a la fase 1 del pla de transició cap a una nova normalitat, el proper dilluns dia 11.

Des del moment que es va decretar l’estat d’alarma, el 14 de març, l’ajuntament va deixar sense efecte el cost de la taxa municipal d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurants. Per tal de pal·liar els efectes que la Covid-19 ha provocat al sector de la hostaleria i restauració i un cop publicat al BOE les condicions, l’ajuntament ha previst dues mesures:

  • Facilitar l’ampliació d’espai a les terrasses dels bars sempre que sigui possible per tal de poder disposar de més metres per ubicar taules i cadires.
  • El preu de la taxa d’ocupació de via pública (que es calcula per metres quadrats) es reduirà al 50% en quant a percentatge d’ocupació útil.

Així, per exemple tots aquells bars que disposin ara mateix d’una terrassa de 20 m2 podran, en primer lloc ampliar-la fins els metres que permeti l’espai respectant guals, aparadors, altres establiments... i pagaran només el 50% dels metres ocupats.

D’altra banda, l’ordre ministerial publicada avui permet també obrir equipaments com la biblioteca o els museus. L’ajuntament de Tremp està treballant per poder obrir aquests equipaments així que puguem garantir les mesures de seguretat per al personal i els usuaris.

Accions del document